Medieoppslag
- Ho Grete er den viktigste i bygda

Bygdefolket i Trysil er ikke i tvil: - Ho Grete er den viktigste dama og brikken i bygda. Uten henne hadde vi ikke hatt butikk. Ho har en finger med i det meste som skjer.

LES: Østelendingen 12.aug. 2019

Men lokalbutikken var ikke død...

Da det igjen ble lys i husene i Gamvik, ble det også liv i lokalbutikken. Bygdas viktigste møteplass er åpen for alle.

LES: LO-aktuelt nr. 10 2018

Finansierte nærbutikken selv

Etter to år uten nærbutikk tok folk på Fister grep. De kjøpte aksjer til 25.000 kroner stykket og pusset opp på dugnad.

LES: Nationen 6.okt- 2018

Tilbyr kommunale tenester på butikken

Eitt brød, pillene for neste veke og skifte av batteri i høyreapparatet. Slik kan ei tenkt handleliste ring inn til butikken på Svanøy sjå ut.

LES: Kommunal rapport 16.aug. 2018

- Butikkdøden på landsbygda er en myte

Til sammen omsetter de 23 minste nærbutikkene i Namdalen for 171 millioner kroner i året. Erling Ulsund i Austafjord opplever nå sin beste måned.

LES: Namdalsavisa 25.juli 2018

Nærbutikken er sjølve livsnerven i Lysefjorden

Nærbutikken på Buena kai er sjølve livsnerven i Lysefjorden.

LES: Os og Fusaposten 29.juni 2018

No er han livredd for butikken sin

Butikken hans hadde aldri eksistert utan støtte frå det statlege programmet Merkur. No er Hans-Jacob Sunde redd for at det ryk.

LES: Firda 12.april 2018

Leker ikke butikk på bygda

Dugnadsinnsats og 87 solgte aksjebrev til 25.000 kroner stykket sørger for at matbutikken i Fister gjenoppstår.

LES: Dagens Næringsliv 16.februar 2018

Jokeren i dagligvaremarkedet

Lokale Joker-kjøpmenn er eksperter på å drive lønnsomt. Mot alle odds klarer butikkene å holde unna mot de store lavpriskjedene.

LES: Dagens Næringsliv 27.november 2017

Ny butikk med hjelp fra kommune og stat

Kommunen bygde nytt lokale til butikken. Kjøpmannen er i tillegg med i Merkur-programmet. Slik blir det mulig for lille Rømskog å ha egen butikk med kafe.

LES: Kommunal Rapport 9.november 2017

Service er kjøpmannens Joker

Snømåking, skifting av lyspærer og hjemkjøring av varer. Det er noen av tjenestene som Joker-kjøpmann Svein Kalkvik tilbyr i tillegg til dagligvarer.

LES: Nationen 29.mars 2017

Så mykje betyr nærbutikken

Folket på Atløya har fått tilbake nærbutikken, etter at den gamle butikken gjekk konkurs. - Dette er utruleg kjekt. Vi får ein mykje lettare kvardag med butikk på øya, seier Terje Mjåseth.

LES: Firda 17. mars 2017

Ordførerkontor på nærbutikken

Ordfører Gunhild Berge Stang i Fjaler i Sogn og Fjordane har hatt mobilt kontor på fire nærbutikker i kommunen. - Jeg håper at dette kan bli en regelmessig måte å treffe bygdefolket på, sier hun.

LES: Nationen 29.november 2016

Butikken kan være en motor i bygda

Butikker som satser på tilleggstjenester som kafé og turistanlegg, får større vekst i dagligvareomsetningen enn andre distriktsbutikker, viser en rapport fra Møreforsking.

LES: Dagligvarehandelen 13.september 2016

Lærer norsk på bygdebutikk

Syreren Hassan Mohamad Alhaj har hatt språkpraksis på nærbutikken på Foldereid. Å jobbe i butikk er mye bedre enn skolegang når du skal lære deg norsk, sier han.

LES: Ytringen15.mars 2016

Butikken din får et bedre tilbud

125 millioner kroner på tre år til nærbutikken kommer innbyggerne til gode. - Vi er opptatt av at små butikker rustes opp for å gi et enda bedre tilbud i lokalsamfunnet, sier kommunalminister Jan Tore Sanner.

LES: ANB 12.februar 2016

 

Ildsjelene

Uten Marilou og André Larsen ville livet for innbyggerne på Nordre Seiland i Finnmark vært fattigere. De driver butikken som hjertet i bygda. Dette er stedet der små og store samles ved langbordet for å feire, strikke, ta en kaffe eller snakke om fortid og framtid.

Hammerfestingen11.november 2015

Sommar-trafikken sikrar nærbutikken

Sommar-turistane er med på å sikre mange distriktsbutikkar. I Solvorn i Sogn har ein familie starta opp igjen den nedlagde butikken og kafeen. Utan turist-trafikken hadde det vore langt vanskelegare.

TV: NRK Sogn og Fjordane 27.juli 2015

Nærbutikkar med tru på framtida

Nærbutikkane i Sogn og Fjordane satsar mest i landet på utbygging og modernisering. Meir enn halvparten av dei 45 småbutikkane i fylket er i gang med ei slik satsing.

NRK Sogn og Fjordane   7.juli 2015

Gøy på landet

Ta en nedlagt nærbutikk. Åpne opp. Tilsett kortreist gårdsmat og lokal brukskunst. Bland inn masse entusiasme og en god porsjon nostalgi. Vips, der har du Evanger Landhandleri.

Bergens Tidende 8.mai 2015