Medieoppslag
Ny butikk med hjelp fra kommune og stat

Kommunen bygde nytt lokale til butikken. Kjøpmannen er i tillegg med i Merkur-programmet. Slik blir det mulig for lille Rømskog å ha egen butikk med kafe.

LES: Kommunal Rapport 9.november 2017

Service er kjøpmannens Joker

Snømåking, skifting av lyspærer og hjemkjøring av varer. Det er noen av tjenestene som Joker-kjøpmann Svein Kalkvik tilbyr i tillegg til dagligvarer.

LES: Nationen 29.mars 2017

Så mykje betyr nærbutikken

Folket på Atløya har fått tilbake nærbutikken, etter at den gamle butikken gjekk konkurs. - Dette er utruleg kjekt. Vi får ein mykje lettare kvardag med butikk på øya, seier Terje Mjåseth.

LES: Firda 17. mars 2017

Ordførerkontor på nærbutikken

Ordfører Gunhild Berge Stang i Fjaler i Sogn og Fjordane har hatt mobilt kontor på fire nærbutikker i kommunen. - Jeg håper at dette kan bli en regelmessig måte å treffe bygdefolket på, sier hun.

LES: Nationen 29.november 2016

Butikken kan være en motor i bygda

Butikker som satser på tilleggstjenester som kafé og turistanlegg, får større vekst i dagligvareomsetningen enn andre distriktsbutikker, viser en rapport fra Møreforsking.

LES: Dagligvarehandelen 13.september 2016

Lærer norsk på bygdebutikk

Syreren Hassan Mohamad Alhaj har hatt språkpraksis på nærbutikken på Foldereid. Å jobbe i butikk er mye bedre enn skolegang når du skal lære deg norsk, sier han.

LES: Ytringen15.mars 2016

Butikken din får et bedre tilbud

125 millioner kroner på tre år til nærbutikken kommer innbyggerne til gode. - Vi er opptatt av at små butikker rustes opp for å gi et enda bedre tilbud i lokalsamfunnet, sier kommunalminister Jan Tore Sanner.

LES: ANB 12.februar 2016

 

Ildsjelene

Uten Marilou og André Larsen ville livet for innbyggerne på Nordre Seiland i Finnmark vært fattigere. De driver butikken som hjertet i bygda. Dette er stedet der små og store samles ved langbordet for å feire, strikke, ta en kaffe eller snakke om fortid og framtid.

Hammerfestingen11.november 2015

Sommar-trafikken sikrar nærbutikken

Sommar-turistane er med på å sikre mange distriktsbutikkar. I Solvorn i Sogn har ein familie starta opp igjen den nedlagde butikken og kafeen. Utan turist-trafikken hadde det vore langt vanskelegare.

TV: NRK Sogn og Fjordane 27.juli 2015

Nærbutikkar med tru på framtida

Nærbutikkane i Sogn og Fjordane satsar mest i landet på utbygging og modernisering. Meir enn halvparten av dei 45 småbutikkane i fylket er i gang med ei slik satsing.

NRK Sogn og Fjordane   7.juli 2015

Gøy på landet

Ta en nedlagt nærbutikk. Åpne opp. Tilsett kortreist gårdsmat og lokal brukskunst. Bland inn masse entusiasme og en god porsjon nostalgi. Vips, der har du Evanger Landhandleri.

Bergens Tidende 8.mai 2015

Kommunal nærbutikk i Rennebu

Rennebu er ikke som andre kommuner. Kommunen tar opp et lån på nær 10 millioner kroner for å bygge nærbutikk og kafé. - Det er fornuftig og nødvendig å satse på å styrke handelen i Nerskogen, sier ass. rådmann Lill Hemmingsen Bøe.

Nationen 5.mai 2015

May pantsatte huset for å åpne nærbutikk

Hjertet i en liten bygd er butikken. Å ha ansvaret for at hjertet fortsetter å slå kan være krevende. Noen ganger må man være både sta og kreativ. May Boge er dessuten idealist og patriot. Derfor har hun tatt ansvar for to dagligvarebutikker - i to nabobygder.

NRK Hordaland 4.april 2015 (TV-reportasje)

Kafeen styrker nærbutikken

14 distriktsbutikker har vært med i Merkur-programmets prosjekt "Butikken som sosial arena". Mange av dem har forbedre muligheten for å traktere kundene. - Butikkene trenger flere inntektsmuligheter utover salg av dagligvare, sier prosjektleder Line Tellemann.

Dagligvarehandelen 10.mars 2015

Hele bygda slår ring om butikken

Få timer etter at butikkeier André Larsen stengte døra på lørdagen, gikk en samlet bygd i gang med å tømme og demontere hele butikken  slik at den ble klar til oppussing.  – Å oppleve noe slikt er helt unikt, sier kjøpmannen fra Finnmark.

Finnmark Dagblad 3.februar 2015

Absolutt behov for butikk i bygda

«Absolutt behov», «grådig viktig» og «veldig viktig». Slik skildrar dei nærbutikken på Kalland i Naustedalen. Laurdag aksjonerte dei for lokal handel.

Firda 2.november 2014 (nettutgåve)
Firda 3.november 2014 (papirutgåve)

Lokalbutikken er bygdas eneste sentrum

Lørdag var det aksjon for lokal handel på bygdene. I Eidsbygda er butikken den eneste samlingsplassen både for lokalbefolkning og tilreisende.

Romsdals budstikke 3.november 2014

Ikke bare en vanlig butikk

På nærbutikken Langangen bærer de ansatte posene for kundene, butikksjefen inviterer kundene på pub og kjører dem i buss på tyttebærtur. Det gir lokale kunder og pent overskudd.

Varden 11.september 2014

Kommunen kan spare penger på nærbutikker

Kommuner kan spare pengar på eldreomsorg og bremse fraflytting ved å la nærbutikken overta kommunale tjenester og blir nye "kulturhus", viser en ny rapport fra prosjektet "Butikken som sosial arena".

Kommunal rapport 4.september 2014

Ny vår for nærbutikker i Trøndelag

Prosjektet "Butikken som sosial arena" har gitt seks butikker i Nord-Trøndelag en unik sjanse til å tørre å satse på videre utvikling. Bestyrer Janne Lona ved Coop Kongsmoen gleder seg over vekst i omsetningen.

Trønder-Avisa 25.august 2014