Merkur-programmet  ›  Aktuelt  ›  Norli Odda ble Årets bokhandel
3 personer med stor sjekk på kr 40.000. Foto.
VINNER: Norli Odda ved daglig leder Anne Britt Straumsøy Brekke ble Årets bokhandel 2022. Avdelingsdirektør Steinar Fredheim (t.v.) og styreleder Wenche Fresvik (t.h.) satt i juryen. Foto. Dan-Erik Aggvin, Distriktssenteret.

Norli Odda ble Årets bokhandel

20. oktober 2022

Norli Odda har blitt Årets distriktsbokhandel 2022. Prisen ble delt ut for aller første gang på Merkur-programmets landskonferanse i Trondheim onsdag.

Bokhandelen i Odda i Hardanger har fått den nasjonale prisen som Årets bokhandel i konkurranse med 60 andre distriktsbokhandler fra ulike kjeder. Prisen på 40.000 kr ble mottatt av daglig leder Anne Britt Straumsøy Brekke.

Norli Odda fikk prisen for sin evne til å både fylle rollen som kjøpmann og rollen som kulturarena i lokalsamfunnet.

– Mange andre bokhandler kan speile seg i og lære av denne bokhandelen, sier juryen.

Mens mange andre bokhandler i Distrikts-Norge har valgt å satse på leker, gaveartikler og andre varer for å få flere bein å stå på, har bokhandelen i Odda gått motsatt vei. Butikken har tatt ut nonbook for å satse mer på bøker og har fått en stor bredde i litteraturtilbudet.

Bokhandelen gjennomfører 30-40 kulturarrangement hvert år, delvis i samarbeid med andre aktører i lokalsamfunnet, og løfter fram lokale forfattere og samfunnsaktuelle tema.

Bokhandelen har nådd ut til et ungt publikum og har også fått kommunen som kunde.

Den imponerende satsingen på litteratur-formidling har gitt økende omsetning og god lønnsomhet

Tre butikker kjempet om hedersprisen som Årets butikk. Det var Samisk litteratursenter i Karasjok, Seljord Bokhandel i Seljord og Norli Odda i Ullensvang.

Juryen har vært sammensatt av styreleder Wenche Fresvik i Merkur-programmet og avdelingsdirektør Steinar Fredheim i Distriktssenteret.

Merkur-programmet er Kommunal- og distriktsdepartementets program for utvikling av distriktsbutikker og er en del av Distriktssenteret.