Merkur-programmet  ›  Aktuelt  ›  Lise har Årets butikk i Innlandet
Person med diplom. Foto.
VINNER: Lise Thingvald i Gausdal mottok pris for årets beste nærbutikk i Innlandet. Foto: Vigdis Myhrre Næsseth

Lise har Årets butikk i Innlandet

27. oktober 2021

Nærbutikken Svatsum har lagt om til delvis selvbetjening og døgnåpen drift. Nå er butikken kåret til Årets Merkur-butikk for Innlandet.

Kjøpmann Lise Thingvald som står for driften av Nærbutikken Svatsum, fikk overrakt pris for beste nærbutikk i Innlandet av fagleder Steinar Fredheim i Distriktssenteret. Prisutdelingen skjedde på en samling for distriktskjøpmenn i Lillehammer.

Årets butikk er en pris som blir delt ut av Merkur-programmet for utvikling av distriktsbutikker etter en vurdering av butikkvalitet, økonomisk utvikling og butikkens samspill med lokalsamfunnet. 59 nærbutikker i Innlandet deltar i Merkur, som er en del av Distriktssenteret.

– Denne butikken i Gausdal har en kjøpmann som turde å ta sats, tenke at det umulige er mulig og hoppe ut i fremmed hav, sier juryen i sin begrunnelse for prisen.

Nærbutikken Svatsum er en av åtte butikker som har deltatt i Merkurs pilotprosjekt for fleksible åpningstider med ny teknologi.

– Kjøpmannen har vært aktivt pådrivende og modig nok til å ta et stort veivalg for butikken som har ført til betydelig omsetningsøkning fra sommeren 2020 frem til nå. Dette er et stort løft for hele lokalsamfunnet, som nå er sikret butikk i lang tid fremover, sier juryen videre.