Lokalmat

Merkur-programmet  ›  For nærbutikk  ›  Tips og råd  ›  Lokalmat

Lokalmat på lokalbutikken

Markedet for lokalprodusert mat er i sterk vekst. Merkur arbeider for at distriktsbutikkene skal kunne tilby et godt utvalg med lokalmat, både for fastboende, hyttekunder og turister.

Matvarer i kjølereol. Foto.
Lokalmaten blir mer synlig for kundene, når den blir plassert i egne hyller

Flere Merkur-butikker satser på lokalmat. Interessen for lokale produkter er økende, spesielt  fra turister og hyttefolk.

Små butikker i distriktet kan ha en fordel som tilbydere av lokalmat, fordi de har lokalkunnskap, de kjenner mange av kundene sine og har den lokale tilhørigheten som trengs for å være troverdige tilbydere. Mange kjøpmenn har også tett kontakt med lokale produsenter.

Lokalmat-spesialister

Noen nærbutikker har satset betydlige ressurser på å kunne tilby et bredt utvalg av lokalmat. To av de butikkene som har fått størst oppmerksomhet og størst salg av lokalmat, er Åkrafjordtunet i Sunhordland og Evanger Landhandleri ved Voss.

En betydlig del av lokalmaten som blir solgt i disse butikkene, går til kunder utenfra lokalsamfunnet. Lokalmat har blitt en tilleggstjeneste som har gitt ekstra kunder og ekstra inntekter til lokalbutikken.

LES OGSÅ: Evanger landhandleri: Bill. mrk: «Gardsbutikk med daglegvarer»

Denne butikken satser på nisjeprodukt