Merkur-programmet  ›  Aktuelt  ›  Nærbutikken Nordskot er Årets butikk i region Nord
Gruppe på fire personer som viser fram en diplom og blomster
F.v.: Søren Solvang (Merkur-konsulent), Aina Brox (Distriktssenteret), Nina Ingolfsen (Ninas Dagligvarer) og mannen Hugo Fredriksen

Nærbutikken Nordskot er Årets butikk i region Nord

6. juni 2024

Stor innsats, vilje og evne til utvikling av en livskraftig butikk på et lite stad. Det er grunnen til at Ninas Dagligvarer får prisen for Årets butikk i Nord.

Juryen mener at Ninas Dagligvarer fortjener prisen som Årets butikk 2024 i region Nord for sitt store bidrag til lokalsamfunnet, sin evne til å tilpasse seg endringer og sin vilje til å utforske og ta i bruk nye muligheter for vekst og utvikling.

Ninas Dagligvarer/Nærbutikken Nordskot i Steigen har gjennom sin snart 35-årige historie utmerka seg som et samlingspunkt i lokalsamfunnet. Kjøpkvinne Nina Ingolfsen har ikke bare drevet butikk, men skapt et samlingspunkt og symbol for lokalsamfunnets vitalitet og bærekraft.

Tradisjon og innovasjon

Gjennom å være en pålitelig leverandør av dagligvarer og tjenester har hun vist en utmerket evne til å tilpasse seg endringer i markedet og samtidig opprettholde god lønnsomhet og vekst. Denne evna til å balansere tradisjon og innovasjon er en av hennes største styrker.

Med pionerånd og støtte fra Merkur-programmet blei butikken i 2022 en av de første døgnåpne butikkene i Nord-Norge. Dette har bidratt til økt tilgjengelighet for kundene lokalt og gitt et tilbud til nabobygdene, turister og reiselivsbedrifter på Nordskot.

Det neste steget i utviklinga av drifta er alt i gang i det butikken nå jobber med å inkludere reiselivsvirksomhet i drifta. Dette er enda et eksempel på Nina sin langsiktige visjon, og engasjementet for å trygge drifta og skape et godt grunnlag for videre vekst. Ved å kombinere dagligvarehandel med reiselivstjenester vil hun ikke bare tiltrekke seg flere besøkende, men også sikre arbeidsplasser og gi nye tilbud til lokalbefolkning og reisende.

Familiebedrift

I butikken kan man treffe både Nina og sønnene hennes blant hyllene. Mannen Hugo er også aktivt involvert i drifta. Familien sitt engasjement og dedikasjon til butikken er stor og har bidratt til å opprettholde høg standarden på kundeservice. Den sikrer også kontinuitet og vekst for bedriften i framtida.