Merkur-programmet  ›  Aktuelt  ›  Ida har Årets butikk i Troms og Finnmark
Bilde for Ida har Årets butikk i Troms og Finnmark
PRISVINNER: Ida Bjørneby Olsen mottok pris for Årets nærbutikk av fagdirektør Steinar Fredheim (t.h.) i Distriktssenteret. T.v. Merkur-konsulent Nils-Roger Simensen.

Ida har Årets butikk i Troms og Finnmark

16. oktober 2023

Matkroken Sørstraumen i Kvænangen har over flere år opplevd vekst i både i omsetning og resultat. Kjøpmann Ida Bjørneby Olsen har fått Merkurs pris for Årets nærbutikk i Troms og Finnmark.

Prisen for Årets butikk blir delt ut av det statlige Merkur-programmet etter en samlet vurdering av butikk-kvalitet, økonomisk utvikling og butikkens samspill med lokalsamfunnet.

Kjøpmann Ida Bjørneby Olsen mottok prisen på en konferanse for nærbutikker i Tromsø. Begrunnelsen for prisen var butikkens rolle som møteplass og lokalt servicesenter, kombinert med positiv økonomisk utvikling.

Viktig møteplass

Matkroken Sørstraumen har gjennom mange år spilt en viktig rolle for lokalbefolkningen. Butikken var tidlig ute med kommunale tilleggstjenester, som arena for kommunevalg og bibliotek i butikk.

Butikken har også kaffikrok, salg av apotekvarer, drivstoffsalg og tilbud om overnatting på campingplass.

Tidligere butikksjef, Liv Reidun Olsen, var også opptatt av at butikken skulle ta en rolle som møteplass for mennesker med samisk, kvensk og etnisk norsk bakgrunn.

Samfunnsentreprenør

– Kjøpmann Ida Bjørneby Olsen har tatt butikken videre med tanke på god kvalitet og standard og framstår som en god samfunnsentreprenør, sier juryen i sin vurdering.

Kjøpmannen er forretningsorientert og så blant annet nye muligheter for salg av varmmat da det ble satt i gang et langvarig anleggsarbeid på Kvænangsfjellet.

Ida Bjørneby Olsen har evnet å ta hånd om hele butikkdriften i Sørstraumen etter at tidligere eier ble syk og gikk bort. Ida har tilegnet seg ny kunnskap og har også skolert nye tilsatte.

Under prisutdelingen fikk hun også en personlig hilsen fra kommunal- og distriktsminister Sigbjørn Gjelsvik, med takk for sin innsats for butikken og bygda.