Merkur-programmet  ›  Aktuelt  ›  Lindy har Årets butikk i Agder
Bilde for Lindy har Årets butikk i Agder
VINNER: Lindy Kaldestad-Veivåg ved Nærbutikken Korshamn har fått pris for Årets nærbutikk i Agder. T.v. Merkur-konsulent Roy Michaelsen.

Lindy har Årets butikk i Agder

5. september 2023

Nærbutikken Korshamn i Lyngdal har satset på ny teknologi og bygging av utepub som tilleggsinntekt og samlingsted for bygda. Kjøpmann Lindy Kaldestad-Veivåg har fått Merkurs pris for Årets nærbutikk i Agder.

Prisen for Årets butikk blir delt ut av det statlige Merkur-programmet etter en samlet vurdering av butikk-kvalitet, økonomisk utvikling og butikkens samspill med lokalsamfunnet.

Kjøpmann Lindy Kaldestad-Veivåg mottok prisen på en konferanse for nærbutikker i Kristiansand. Begrunnelsen for prisen var butikkens vilje til endring og satsing på både pub og delvis selvbetjening.

På bryggekanten

Butikken i Korshamn ligger bokstavelig talt på brygga, i et lite lokalsamfunn som er uten barneskole og som også har slitt med nedgang i folketallet i perioder.

Eiendommen fikk nye eiere for få år tilbake og de nye eierne har pusset opp lokalene, fått på plass ny brygge og en utepub med glassinnramming. Dårlig sommer i juli gav ikke de store salgsøkninger, men puben kan bli en god inntektskilde fremover.

Butikken har også drivstoffanlegg på brygga. Butikken er helt avhengig av båttrafikken og hyttene i området.

Tro på framtida

Merkur-programmet for utvikling av distriktsbutikker har bidratt med midler til delvis selvbetjent og døgnåpen butikk, noe som har gjort  butikken mye mer tilgjengelig for kundene.

Bygdestyret var skeptiske til utvidede åpningstider ved bruk av ny teknologi, men et folkemøte avklarte at dette var ønskelig.

Lindy Kaldestad-Veivåg som tok over som ny daglig leder tidligere i år, har tilført butikken optimisme og tro på framtida. Butikken har seinere år også opparbeidet seg en positiv egenkapital som sikrer driften.

Under prisutdelingen fikk hun en personlig hilsen fra kommunal- og distriktsminister Sigbjørn Gjelsvik, med takk for sin innsats for butikken og bygda.