Merkur-programmet  ›  Aktuelt  ›  Ordfører med kontor på nærbutikken
Bilde for Ordfører med kontor på nærbutikken
NÆR: Med kontor på nærbutikken ønsker ordfører i Midt-Telemark kommune, Siri Blichfeldt Dyrland, å få innspill fra innbyggerne. Foto: Camilla Moen, Telemarkavisa

Ordfører med kontor på nærbutikken

6. desember 2021

Én gang i måneden tar ordføreren i Midt-Telemark kommune med seg kontoret ut av kommunehuset. Første dag med utekontor ble lagt til nærbutikken på Nordagutu.

Flere ordførere har gode erfaringer med å flytte kontoret til nærbutikken eller andre steder der de kan møte velgerne på en uformell måte:

  • Gunhild Berge Stang etablerte utekontor på fire nærbutikker da hun ble valgt til ordfører i Fjaler kommune.

  • Anette Mudalslien har hatt utekontor på Nærbutikken Svatsum og flere andre steder i Gausdal kommune.

– Det blir lettere for folk å slenge innom, sier ordfører Siri Blichfeldt Dyrland i Midt-Telemark kommune til Telemarksavisa.

Ordføreren hadde sin første dag med utekontor på Joker-butikken på Nordagutu i Sauherad i høst. Allerede i løpet av to timer hadde en rekke folk tatt turen innom for å snakke med ordføreren.

– Å ringe for å avtale et møte føles kanskje litt formelt. Når jeg er ute er jeg lettere tilgjengelig, folk kan slenge innom og det er lettere å slå av en prat og komme med innspill, sier Blichfeldt Dyrland til Telemarksavisa

Mange innspill

Midt-Telemark kommune ble til etter sammenslåing av tidligere Bø og Sauherad kommuner. Målet med utekontoret er å få tips og innspill fra innbyggere i hele kommunen.

– Vi er en ny kommune med ulike deler, og jeg har hørt fra noen at de føler det er litt stille. Så dette handler også om at alle skal føle seg sett og at vi skal være en hel kommune, sier Blichfeldt Dyrland.

– Jeg synes det er veldig positivt å få så mye innspill om hva som er bra og hva som kan bli bedre. Vi har snakka både om landbrukspolitikk og jernbanedrift som jeg fikk innspill på fra både en pensjonist som har vært i bransjen i over 40 år og to i 20-årene. I tillegg har vi snakket om gang- og sykkelsti, eiendom, frivillighet og idrett, og hva som skal til for på at unge vil bo i bygda, forteller ordføreren.

Én gang i måneden

Ordføreren har i utgangspunktet satt av en onsdag i måneden fra oktober til januar til å ha kontor ute. I tillegg til lokalbutikken på Nordagutu skal hun besøke Kjernehuset på Gvarv, det gamle kommunehuset på Akkerhaugen og kulturhuset Gullbring i Bø.

– Folk setter pris på det, og jeg ser at det er veldig lærerikt. Så mest sannsynlig blir det en ny runde. Jeg har allerede snakka med butikksjefen her om det er mulig å få komme tilbake, forteller hun til Telemarkavisa.