Merkur-programmet  ›  Aktuelt  ›  Jeanett har Årets butikk i Nordland
5 personer. 1 med diplom. Foto.
PRIS: Hans-Erik og Jeanett Alsos Olsen (i midten) fikk prisen for beste butikk i Nordland. T.v. Merkur-konsulent Mariann Høyen og seniorrådgiver Aina Sofie Brox i Distriktssenteret. T.h. Merkur-konsulent Søren Solvang.  

Jeanett har Årets butikk i Nordland

10. november 2021

Nordmela Landhandleri og Kafé på Andøya har bygd opp en butikk med god økonomi og mange tilleggstjenester og har etablert den første selvbetjente butikken i Nord-Norge. Nå har Jeanett og Hans-Erik Alsos Olsen fått pris for Årets butikk i Nordland.

Butikken på Andøya fikk mye oppmerksomhet da de etablerte den første døgnåpne og selvbetjente butikken i landsdelen i midten av oktober.

Denne uka fikk Nordmela Landhandleri Merkurs pris for beste nærbutikk i Nordland. Prisen ble utdelt av seniorrådgiver Aina Brox på en samling for distriktskjøpmenn i Bodø.

– Det er en stor ære, for prisen viser at det arbeidet vi legger ned i butikken legges merke til. Det er absolutt med stolthet vi mottar en sånn pris, for her er mange dyktige kjøpmenn som gjør mye godt for nærmiljøet sitt, sier Olsen til Andøyposten.

Stein på stein

Årets Merkurbutikk i Nordland har siden oppstarten lagt stein på stein og utviklet en butikk med god økonomi, et rikholdig tilbud av tilleggstjenester og stor popularitet i bygda.

Kjøpmannen tar vare både på lokalbefolkningen og en økende andel ferie- og fritidsreisende, både i butikken og i en nyoppusset kafe med varm atmosfære og et rikholdig tilbud av smakfulle retter og lokale produkter.

Innovasjon

– Sosial bærekraft verdsettes høyt, og i arbeidet med å tilrettelegge for en trygg handel strekker de seg langt og er villige til å satse innovativt og nyskapende.

Årets prisvinner er sterkt engasjert i et samfunn under omstilling … og er modig nok til å gå foran i en større omstilling for hele dagligvarebransjen i nord og etablere den første nordnorske høyteknologiske dagligvarebutikken, blir det sagt i begrunnelsen for prisen.

Butikken på Nordmela er tilknyttet Snarkjøp-kjeden. Denne butikken fikk også Merkurs pris for beste nærbutikk i 2017.