Merkur-programmet  ›  Aktuelt  ›  Jeanne har Årets butikk i Midt-Norge
To personar med blomst og diplom. Foto.
PRISVINNER: Kjøpmann Jeanne Hoseth Rosvold (t.h.) fikk overrekt pris som Årets Merkur-butikk av seniorrådgiver Aina Brox i Distriktssenteret.    

Jeanne har Årets butikk i Midt-Norge

21. oktober 2021

Matkroken Meisingset på Nordmøre har fått Merkurs pris som Årets butikk i Midt-Norge. Butikken har utviklet seg positivt gjennom mange år har og blitt en viktig treffplass for hele bygda.

– Årets butikk framstår som en flott representant for det Merkur står for, sier juryen som har vurdert 77 distriktsbutikker i Midt-Norge.

Kjøpmann Jeanne Hoseth Rosvold mottok prisen på Merkurs regionkonferanse for nærbutikker i Midt-Norge.

God vekst i 2020

Matkroken Meisingset hadde en veldig god vekst i 2020 og veksten har fortsatt inn i 2021. Økonomien er solid. Butikken framstår som veldig fin både utvendig og innvendig.

Den sosiale møteplassen er vesentlig oppgradert og har blitt en treffplass for hele bygda. Kaffekroken er et spleiselag mellom butikken og bygda. Bygdelaget har bidratt med oppvaskmaskin og en del møbler, mens bygdekvinnelaget har sponset kaffekroken med en flott TV.

Kjøpmann Jeanne Hoseth Rosvold og hennes medarbeidere er miljøfaktor i Tingvoll- bygda. Både som kaffekokere, lokal kunnskapsbank og entreprenører for bygdas utvikling.

Mange tilbud

Rett som det er organiseres samlinger for bygdas folk der det serveres kaffe og kaker, lunsjer og middager,  julefrokoster og påske-lunsjer – for gamle så vel som for unge.

Butikken gjennomfører en rekke faste tiltak for og med bygdefolket:

  • Coop Rydder Norge med 10-15 teamledere som organiserer rydding av hver sin del av bygda.

  • Alle nyfødte siden 2014 har fått et flott håndkle med navn og dåpsdag innbrodert.

  • Storebarn-avdelinga på barnehagen blir hvert år invitert på lunsj på butikken – gratis selvfølgelig !

Handle lokalt-dag

Handle lokalt har etter hvert blitt en stor årlig begivenhet på Meisingset. I fjor ble det utearrangement grunnet pandemien, men likevel var det mye som skjedde. Her var brannbil med stige, politi som snakket om trafikksikkerhet, kommunens smittevernslege som snakket om smittespredning, profesjonell lokal operasanger, lokal visesang med egendiktet Matkroken-sang, et gedigent kake- og kaffebord og besøk av administrerende direktør i Norsk Butikkdrift.

Matkroken Meisingset markerte årets Handle lokalt-dag ved å invitere hele bygda til konsert, ridning, ansiktsmaling og servering. Bygdekvinnelaget stilte opp med seks liter vaffelrøre, pluss sveler og kaker. Ordføreren deltok også på arrangementet og varslet at hun vil bruke nærbutikken som utekontor.

Butikken på Meisingset har en rekke tilleggstjenester for kundene: drivstoff, kaffekrok, varm mat, medisinutsalg, turistinformasjon, tipping, post, post-Nord, gass, fiskekort, og utkjøring av varer – både til barnehage, SFO og de kundene som måtte trenge litt mat tilkjørt.