Merkur-programmet  ›  Aktuelt  ›  Synøve har Årets butikk i nord
To personar med diplom. Foto.
PRISVINNER: Synøve Vassvik (t.v.) mottok pris som beste nærbutikk i nord av direktør Marit Mellingen i Distriktssenteret. Foto: Aina Brox

Synøve har Årets butikk i nord

14. oktober 2021

Gamvik Handel ble Årets butikk i Troms og Finnmark.  Synøve og Torfinn Vassvik har gjennom flere år utviklet nærbutikken på en svært god måte og gjort den til bygdas viktigste samlingsted.

Synøve Vassvik som står for driften av Gamvik Handel, fikk overrakt pris for beste nærbutikk i Troms og Finnmark av direktør Marit Mellingen i Distriktssenteret. Prisutdelingen skjedde på en samling for distriktskjøpmenn i Tromsø.

Årets butikk er en pris som blir delt ut av Merkur-programmet for utvikling av distriktsbutikker etter en vurdering av butikkvalitet, økonomisk utvikling og butikkens samspill med lokalsamfunnet. 72 nærbutikker i Troms og Finnmark deltar i Merkur, som er en del av Distriktssenteret.

Fremoverlente

– Butikken i Gamvik blir drevet på en meget god måte, og lønnsomheten over tid har vært robust. Driverne er fremoverlente og er tidlig ute med nye ting. Nå vurderer de om de skal tilbyr delvis selvbetjening, blir det sagt i begrunnelsen for prisen.

Butikken i Gamvik har hatt en rivende utvikling etter at Synøve og Torfinn Vassvik overtok driften. Hele butikken har blitt modernisert med økonomisk støtte fra Merkur-programmet, og det er bygd opp en stor kafé/pub med utsikt mot havet.

Kaféen har blitt en populær møteplass både for lokalbefolkningen, fiskere og tilreisende arbeidere. Det nye lokalet er eneste samlingssted som åpent for alle i Gamvik.

Kafeen blir også brukt av ungdommene i bygda, som driver sin egen ungdomsklubb. Ungdommen får låne nøkkel av kjøpmannen, slik at de kan være der om kvelden.

Lokalet blir også brukt til barnebursdager. Butikken stiller med gratis kaffe og hjelper ellers til med gjennomføringen.

Godt samspill

Synøve og Torfinn Vassvik er opptatt av samspillet mellom butikken og lokalsamfunnet. Butikken er medarrangør for 17.mai-feiringen og samarbeider med skole og barnehage om mørketidsfest, Lucia-feiring og solfest. Butikken har også samarbeid med Gamvik kunstforening og Gamvik folkeakademi om konserter og kunstutstillinger.

Butikken i Gamvik har beredskap for strømbrudd og tilbyr en rekke tilleggstjenester som post-i-butikk, pakke-utlevering, tipping, medisinsalg, og fiskeutstyr.

LES MER: Butikken og fiskebruket er hjørnesteiner i Gamvik