Merkur-programmet  ›  Aktuelt  ›  Selger brukte klær på nærbutikken
Person ved klestativ. Foto.
BRUKT: Ann Kristin Korbøl ved Joker Amundsen viser fram stativet med brukte klær til salgs. Foto: Kenneth Mellem

Selger brukte klær på nærbutikken

9. september 2019

Har du et plagg eller to som du ikke bruker? Kanskje du kan begynne å selge klær på nærbutikken? Flere nærbutikker har nå satt i gang med salg av brukte og kortreiste klær på butikken.

Joker-butikken på Hof i Solør har i høst startet med salg av bruke klær i butikken. Ideen fikk de fra en nærbutikk i Nordland som har prøvd det samme. Nærbutikken Åsbygda  i Stange har også åpnet sin egen lille «gjenbruksbutikk» i butikken.

Klesplagg på stativ

Det er ikke slik at butikkene selger klær på samme måte som de selger melk og brød. Men butikken har satt opp et salsstativ for klær der kundene kan henge opp plagg som de ønsker å selge. Kundene må sette på en prislapp og oppgi et Vipps-nummer.

Når det kommer en annen kunde og finner et plagg han eller hun vil  kjøpe, vippser han betalingen rett til selger. Enkelt og greitt.

– Det er fritt fram for alle å bruke dette klesstativet. Det eneste kravet er at klærne er rene og hele, sier Ann Kristin Korbøl ved Joker Amundsen til avisa Glåmdalen.

– Det er kanskje en terskel å handle brukt. Men andre steder og i andre land er dette veldig populært. Miljøvennlig er det også, dersom klærne kan brukes videre i stedet for å bli kastet, sier Anne-Kristin Korbøl.

Da avisa Glåmdalen besøkte butikken, hang det klær både for unge og voksne, hjemmestrikket genser, jaktjakke og en kjole.

– Er det noen som er glad i å strikke, så er det selvsagt mulig å få henge det her også, sier Ann Kristin Korbøl.