Merkur-programmet  ›  Aktuelt  ›  Distrikts-Norge klager ikke på matprisene
Butikk. Foto.
FORNØYDE: Kundene i distrikts-Norge er mer fornøyde med dagligvareprisene enn folk i Oslo-området. Illustrasjonsfoto

Distrikts-Norge klager ikke på matprisene

28. desember 2018

To av tre i distriktene mener matprisene er passe eller for lave. Oslo-folk klager mest over høye priser på dagligvarer. Dette viser en undersøkelse som Sentio research har gjennomført for avisen Nationen.

Oslo-aviser og andre riksdekkende media har stadig oppslag om høye matpriser og dårlig utvalg i butikkene. Men ifølge Sentio sin undersøkelse er det bare 40 prosent av de spurte som mener at prisene er for høye.

50 prosent av de spurte mener at matprisene er passe. Åtte prosent mener at prisene er for lave.

På landsbygda er folk mest tilfredse med dagens priser. Her mener nesten to av tre at prisene er passe eller for lave, ifølge undersøkelsen.

Nationen har besøkt Joker-butikken på Sporva, et par mil utenfor Steinkjer sentrum i Trøndelag. Kundene i denne butikken bekrefter funnene i undersøkelsen. De mener også at det er viktig å handle i den lokale dagligvarebutikken.

– Det er viktig å bruke den lokale butikken selv om den ikke er den billigste. Denne butikken må vi støtte opp om, sier en av kundene, Gunn Feragen.

Hun sier hun handler i nærbutikken én til to ganger i uka. Hun bor like i nærheten av butikken og legger ikke skjul på at hun er opptatt av å slå til på tilbudene.

– Da blir det ikke så mye dyrere. Men det viktigste er at vi har en nærbutikk. Det er dumt å kjøre helt til Steinkjer for en liter melk, sier hun.

Nærhet viktigere enn pris_Nationen (1).jpg
DET VIKTIGSTE: For folk på bygda er det viktigere å ha tilgang til en dagligvarebutikk med god kvalitet enn å få lavest mulige priser. Faksimile: Nationen 24.12.2018

Kjøpmann Magne Melland sier han prøver å følge konkurrentene på pris. Nærbutikken kan ikke prise seg ut.

– Men prisforskjellene mellom oss og lavpriskjedene er ikke så store, sier Magne Melland