Merkur-programmet  ›  Aktuelt  ›  Kjøpmannen som tilbyr snømåking
Person med snøskuffe utafor butikk. Foto.
MÅKER SNØ: Her er kjøpmannen som tilbyr snømåking for kundene sine. Foto: Gudbrandsdølen Dagningen.

Kjøpmannen som tilbyr snømåking

8. februar 2016

Nærbutikken Joker på Vingrom tilbyr ikke bare vareutkjøring til kundene. Kjøpmann Svein Kalkvik tilbyr også vaktmestertjenester som snømåking, skifting av lyspærer og henting av posten.

Kjøpmannen på vestsiden av Mjøsa går lenger enn mange når det gjelder å tilby lokal service utover salg av dagligvarer. Nylig gikk han ut på Facebook og tilbød kundene at han gjerne kunne ta på seg enkle og praktiske tilleggstjenester.

– Jeg tenkte kanskje noen av de kundene som får varelevering, ville ha utført en tilleggsoppgave. For eksempel henge opp ett bilde, skifte en lyspære, måke litt snø og hente posen. Hjelp som kan dreie seg om en times hjelp i hverdagen, sier Svein Kalkvik til avisa Gudbrandsdølen Dagningen.

Kalkvik har drevet nærbutikk siden 2006. I løpet av ti år har han økt omsetningen fra 8 til 15 millioner kroner. Men konkurransen blir stadig tøffere. Derfor vil han gjerne ha flere bein å stå på.

I fjor bygde han et møterom rom på 60 kvadratmeter på butikken. Her kan kundene sitte ned, ta en kopp kaffe og slå av en prat.

– På Vingrom prater vi med folk og tilbyr de hjelp. Det er å ta vare på hverandre, sier Svein som for lengst har merket at kunden setter pris på det og synes det er koselig å komme inn i nærbutikken.