Merkur-programmet  ›  Aktuelt  ›  Agrita og Geir Harald har Årets butikk i Nordland
Bilde for Agrita og Geir Harald har Årets butikk i Nordland
PRISVINNERE: Agrita Ozola og Geir Harald Olaussen ved Nærbutikken Sørarnøy har fått pris for Årets nærbutikk i Nordland. Foto: Søren Solvang

Agrita og Geir Harald har Årets butikk i Nordland

15. juni 2023

Nærbutikken Sørarnøy i Gildeskål har blitt årets nærbutikk i Nordland. Kjøpmann Geir Harald Olaussen og kona Agrita Ozola har lagt ned en stor innsats over flere år og skapt grunnlag for vekst og utvikling både for butikken og for lokalsamfunnet.

– Butikken på Sør-Arnøy er både et knutepunkt for lokalbefolkningen og en velkomst for reisende som kommer på besøk.  Butikken er en kraft i samfunnet og et forbilde for andre Merkur-butikker, ble det sagt under prisutdelingen på Merkur-programmets kjøpmannskonferanse for Nordland.

Juryen som har vurdert distriktsbutikker fra flere kjeder, trekker spesielt fram kjøpmannsparets innovative og nytenkende tilnærming, stå-på-vilje, arbeidsinnsats og fokus på kundebehov i ett og alt.

Først med selvbetjening

Nærbutikken Sørarnøy var den første butikken i regionen som valgte å satse på digitale løsninger med utvidet åpningstid med delvis selvbetjening. De har også vært opptatt av å introdusere nye varer i butikken, til kunder både fra innland og utland.

Butikken har et mangfold av tilleggstjenester som sammen gir synergier og positive effekter både for butikken og kundene. Her er kafe, pub, lokalmat, apotekvarer, drivstoff, post og tipping.

Sosial møteplass

Men butikken er ikke bare et sted for dagligvarehandel. Den er en viktig del av det sosiale miljøet. Geir Harald Olaussen og Agrita Ozola får ros for å vise ekte omsorg for alle som kommer inn dørene deres.

Butikken er en viktig møteplass for både lokalbefolkningen og reisende. Her serveres det kaffe, kaker og småretter, i tillegg til sosiale arrangement av ulike slag.  I Pellerie cafe er det lagt stor vekt på både estetikk og historie.

Store investeringer

Eierne har satset betydelige midler på utvikling av butikken og har fått økonomisk støtte fra Merkur-programmet til blant annet selvbetjent butikk, utvikling av kafe-tilbud og flytebrygge. Butikken har oppnådd god vekst og har tilfredsstillende lønnsomhet.

Under prisutdelingen ble det også overrakt en hilsen fra kommunal- og distriktsminister Sigbjørn Gjelsvik som takker for innsatsen og gratulerer med utmerkelsen.