Aktuelt
Holmsbu ble Årets butikk på Østlandet

Holmsbu Handel på Hurumlandet er kåret til Årets nærbutikk for Østlandet Sør. Christian Egde-Nissen og Michael Martin tok i mot prisen på Merkurs regionkonferanse på Flesberg.

Aktuelt
Merkur-butikker til topps hos Coop

Coop Marked Skjolden i Sogn og Matkroken Bessaker i Trøndelag ble kåret til Årets butikker på Coop sitt butikksjefmøte på Gardermoen. Begge vinnerne deltar i Merkur-programmet for utvikling av distriktsbutikker.

Få råd og hjelp

Merkur-programmet er eit utviklingsprogram for butikkar i distrikts-Norge. Målet er å sikre folk i distrikta tilgang til ein nærbutikk og bokhandel av god kvalitet. Merkur tilbyr opplæring og rådgiving og arbeider for at butikkane skal få tilleggstenester som aukar lønsemda og gir innbyggarane i lokalsamfunnet betre tenester. Programmet er eigd av Kommunal- og moderniseringsdepartementet. Merkur er ein del av Distriktssenteret.Søk om støtte

Merkur-programmet forvaltar fem støtteordningar for distriktsbutikkar på vegne av Kommunal- og moderniseringsdepartementet.  Butikkane kan få investeringsstøtte til nødvendig oppgradering av butikken, pluss utviklingsstøtte eller servicestøtte. Butikkane kan også få investeringsstøtte til drivstoffanlegg. Bokhandlane kan få utviklingsstøtte.


Finn din Merkur-konsulent


Følg Merkur på nett

Er du interessert i bygdeutvikling og butikkutvikling? Merkur tilbyr gratis nyheitsbrev kvar månad. Du kan også følge Merkur på Facebook.