Eksempel bokhandel

Mange bokhandlar i distrikts-Norge sel færre bøker enn tidlegare. Men det finst også gode eksempel på bokhandlar som tenkjer kreativt og satsar på tilleggstenester - eller utviklar seg sterkare som kultur-institusjon.

Aktuelt
Gørils gave til lokalsamfunnet

Det var dobbel gaveutdeling ved bokhandelen i Kjøllefjord sist uke. Folket på Nordkinn-halvøya fikk en døgnåpen bokkiosk i det som tidligere har vært en telefonkiosk. Og Helen Foss, daglig leder for Fri Bokhandel, fikk en bursdagspresang som er altfor stor til å ta med seg hjem.

Dette er «Årets bokhandel»

Verdens nordligste bokhandel, Nordkyn bok og papir AS i Finnmark, har blitt «Årets bokhandel» for 2017. Gullboken, som prisen heter, blir hvert år delt ut av Den norske forleggerforeningen.

15 bokhandlar får hjelp til utvikling

15 små bokhandlar i distrikts-Norge får støtte gjennom Merkur-programmet til å styrke og utvikle drifta. Bokhandlane får inntil 50.000 kr til å utvikle butikken som sosial og kulturell arena.

Små bokhandlar får hjelp til utvikling

Små bokhandlar i distrikts-Norge kan få støtte gjennom Merkur-programmet til å styrke og utvikle drifta. Opptil 10 bokhandlar kan no få inntil 50.000 kr til å utvikle butikken som sosial og kulturell arena.

Fikk avtale om skolebok-salg

To lokale bokhandler har fått avtale om å levere skolebøker til fem kommuner i Østerdalen. – Det er en stor jobb å levere inn anbud, men jeg er kjempeglad for at vi vant anbudskonkurransen, sier Siri J. Strømmevold ved Tynset bokhandel.

50 bokhandler med lokalhandel-kampanje

Bokhandlene i distrikts-Norge vil mer enn gjerne aksjonere for lokal handel. Hele 50 bokhandlere har så langt meldt seg på Handle lokalt-kampanjen som blir gjennomført 22.oktober, i regi av Merkur-programmet.

Positiv utvikling for små bokhandlar

Det er tøft å drive bokhandel i distrikts-Norge, men langsiktig arbeid med sal og økonomi gir resultat. Merkur-bokhandlane på Sørvestlandet har stoppa nedgangen i omsetninga, fått betre inntening og ei positiv økonomisk utvikling.

Salgs-økning for små bokhandlere

Små bokhandlere kan få flere kunder ved å satse på forfatter-besøk og kultur-arrangement. Tre bokhandlere på Sørvestlandet har fått vekst i omsetningen og større oppmerksomhet i lokalsamfunnet etter å deltatt i et pilotprosjekt i regi av Merkur-programmet.

Forfattere støtter «Handle lokalt»-kampanjen

Lørdag formiddag entrer fire lokale forfattere Tynset bokhandel for å gjøre stas på butikken og fortelle alle tynsetinger hvor viktig det er å handle lokalt. Til og med ordføreren har de fått med seg på aksjonsdagen.

De vil selge bok-opplevelser

- Bokhandelen er truet fra alle kanter. Men vi har forfatterne og vi har boka. Jeg ønsker å selge opplevelser, like mye som å selge bøker over disk. Mitt mål er at Farsund Libris skal fungere som et kulturhus, sier bokhandler Åshild Vere Jacobsen.