Eksempel bokhandel

Mange bokhandlar i distrikts-Norge sel færre bøker enn tidlegare. Men det finst også gode eksempel på bokhandlar som tenkjer kreativt og satsar på tilleggstenester - eller utviklar seg sterkare som kultur-institusjon.

Aktuelt
Dette er «Årets bokhandel»

Verdens nordligste bokhandel, Nordkyn bok og papir AS, har fått prisen «Årets bokhandel» for 2017. Gullboken blir hvert år delt ut av Den norske forleggerforeningen.

Årets butikk på Sørvestlandet

Nærbutikken Nesflaten i Suldal er Årets nærbutikk på Sørvestlandet. Kjøpmann Kjersti Eikemo Tveit har drive butikken i fire år, og ho opplever i dag eit sal som er langt større enn talet på innbyggjarar skulle tilseie.

15 bokhandlar får hjelp til utvikling

15 små bokhandlar i distrikts-Norge får støtte gjennom Merkur-programmet til å styrke og utvikle drifta. Bokhandlane får inntil 50.000 kr til å utvikle butikken som sosial og kulturell arena.

Små bokhandlar får hjelp til utvikling

Små bokhandlar i distrikts-Norge kan få støtte gjennom Merkur-programmet til å styrke og utvikle drifta. Opptil 10 bokhandlar kan no få inntil 50.000 kr til å utvikle butikken som sosial og kulturell arena.

Fikk avtale om skolebok-salg

To lokale bokhandler har fått avtale om å levere skolebøker til fem kommuner i Østerdalen. – Det er en stor jobb å levere inn anbud, men jeg er kjempeglad for at vi vant anbudskonkurransen, sier Siri J. Strømmevold ved Tynset bokhandel.

50 bokhandler med lokalhandel-kampanje

Bokhandlene i distrikts-Norge vil mer enn gjerne aksjonere for lokal handel. Hele 50 bokhandlere har så langt meldt seg på Handle lokalt-kampanjen som blir gjennomført 22.oktober, i regi av Merkur-programmet.

Positiv utvikling for små bokhandlar

Det er tøft å drive bokhandel i distrikts-Norge, men langsiktig arbeid med sal og økonomi gir resultat. Merkur-bokhandlane på Sørvestlandet har stoppa nedgangen i omsetninga, fått betre inntening og ei positiv økonomisk utvikling.

Salgs-økning for små bokhandlere

Små bokhandlere kan få flere kunder ved å satse på forfatter-besøk og kultur-arrangement. Tre bokhandlere på Sørvestlandet har fått vekst i omsetningen og større oppmerksomhet i lokalsamfunnet etter å deltatt i et pilotprosjekt i regi av Merkur-programmet.

Forfattere støtter «Handle lokalt»-kampanjen

Lørdag formiddag entrer fire lokale forfattere Tynset bokhandel for å gjøre stas på butikken og fortelle alle tynsetinger hvor viktig det er å handle lokalt. Til og med ordføreren har de fått med seg på aksjonsdagen.

De vil selge bok-opplevelser

- Bokhandelen er truet fra alle kanter. Men vi har forfatterne og vi har boka. Jeg ønsker å selge opplevelser, like mye som å selge bøker over disk. Mitt mål er at Farsund Libris skal fungere som et kulturhus, sier bokhandler Åshild Vere Jacobsen.