Nærbutikk i media

Medieoppslag
Ildsjelene

Uten Marilou og André Larsen ville livet for innbyggerne på Nordre Seiland i Finnmark vært fattigere. De driver butikken som hjertet i bygda. Dette er stedet der små og store samles ved langbordet for å feire, strikke, ta en kaffe eller snakke om fortid og framtid.

Hammerfestingen11.november 2015

Sommar-trafikken sikrar nærbutikken

Sommar-turistane er med på å sikre mange distriktsbutikkar. I Solvorn i Sogn har ein familie starta opp igjen den nedlagde butikken og kafeen. Utan turist-trafikken hadde det vore langt vanskelegare.

TV: NRK Sogn og Fjordane 27.juli 2015

Nærbutikkar med tru på framtida

Nærbutikkane i Sogn og Fjordane satsar mest i landet på utbygging og modernisering. Meir enn halvparten av dei 45 småbutikkane i fylket er i gang med ei slik satsing.

NRK Sogn og Fjordane   7.juli 2015

Gøy på landet

Ta en nedlagt nærbutikk. Åpne opp. Tilsett kortreist gårdsmat og lokal brukskunst. Bland inn masse entusiasme og en god porsjon nostalgi. Vips, der har du Evanger Landhandleri.

Bergens Tidende 8.mai 2015

Kommunal nærbutikk i Rennebu

Rennebu er ikke som andre kommuner. Kommunen tar opp et lån på nær 10 millioner kroner for å bygge nærbutikk og kafé. - Det er fornuftig og nødvendig å satse på å styrke handelen i Nerskogen, sier ass. rådmann Lill Hemmingsen Bøe.

Nationen 5.mai 2015

May pantsatte huset for å åpne nærbutikk

Hjertet i en liten bygd er butikken. Å ha ansvaret for at hjertet fortsetter å slå kan være krevende. Noen ganger må man være både sta og kreativ. May Boge er dessuten idealist og patriot. Derfor har hun tatt ansvar for to dagligvarebutikker - i to nabobygder.

NRK Hordaland 4.april 2015 (TV-reportasje)

Kafeen styrker nærbutikken

14 distriktsbutikker har vært med i Merkur-programmets prosjekt "Butikken som sosial arena". Mange av dem har forbedre muligheten for å traktere kundene. - Butikkene trenger flere inntektsmuligheter utover salg av dagligvare, sier prosjektleder Line Tellemann.

Dagligvarehandelen 10.mars 2015

Hele bygda slår ring om butikken

Få timer etter at butikkeier André Larsen stengte døra på lørdagen, gikk en samlet bygd i gang med å tømme og demontere hele butikken  slik at den ble klar til oppussing.  – Å oppleve noe slikt er helt unikt, sier kjøpmannen fra Finnmark.

Finnmark Dagblad 3.februar 2015

Absolutt behov for butikk i bygda

«Absolutt behov», «grådig viktig» og «veldig viktig». Slik skildrar dei nærbutikken på Kalland i Naustedalen. Laurdag aksjonerte dei for lokal handel.

Firda 2.november 2014 (nettutgåve)
Firda 3.november 2014 (papirutgåve)

Lokalbutikken er bygdas eneste sentrum

Lørdag var det aksjon for lokal handel på bygdene. I Eidsbygda er butikken den eneste samlingsplassen både for lokalbefolkning og tilreisende.

Romsdals budstikke 3.november 2014

Ikke bare en vanlig butikk

På nærbutikken Langangen bærer de ansatte posene for kundene, butikksjefen inviterer kundene på pub og kjører dem i buss på tyttebærtur. Det gir lokale kunder og pent overskudd.

Varden 11.september 2014

Kommunen kan spare penger på nærbutikker

Kommuner kan spare pengar på eldreomsorg og bremse fraflytting ved å la nærbutikken overta kommunale tjenester og blir nye "kulturhus", viser en ny rapport fra prosjektet "Butikken som sosial arena".

Kommunal rapport 4.september 2014

Ny vår for nærbutikker i Trøndelag

Prosjektet "Butikken som sosial arena" har gitt seks butikker i Nord-Trøndelag en unik sjanse til å tørre å satse på videre utvikling. Bestyrer Janne Lona ved Coop Kongsmoen gleder seg over vekst i omsetningen.

Trønder-Avisa 25.august 2014

Merkur held liv i bygdene

Det statlege programmet for distriktsbutikkar er med på å halde liv i butikkar og bygder, syner evalueringsrapporten som Møreforsking har laga. Merkur-ordninga er nødvendig og viktig for distriktsbutikkane.

Nationen 2.juni 2014

Livsnerven for Sandsøya

Nærbutikken er avgjerande for å kunne bu på Sandsøya, meiner Irene Skare og Liv Toftesund. Dei støttar opp om butikken på øya med berre 200 fastbuande.

Sunnmmørsposten 3.mai 2014

Merkur-stjerna i veikrysset

En ukes omsetning vinterstid er gjort unna på bare en dag i juli. Å drive lokalbutikk byr på utfordringer. Matkroken Indre Årsnes ble kåret til beste Merkur-butikk på Sørlandet i 2013.

Nationen 7.april 2014

Lokalt engasjement hindrar butikk-død

Norske utkantbutikkar er seigliva. På tre år vart berre 32 av dei minste butikkane i distrikta lag ned. Lokalt engasjement og statleg innsats bergar mange butikkar.

Klassekampen 12.mars 2014

43 millioner fordelt til nærbutikker

214 distriktsbutikker fikk støtte til investeringer fra Merkur-programmet i 2013, mot 110 året før. Kommunalminister Jan Tore Sanner (H) sier at programmet er godt og viktig. Ordningen skal opp til vurdering i vår.

Nationen 13.februar 2014

Merkur kursar heile Norge

Alle i Førde veit at byen er eit stort handelssenter. Men færre veit at byen også har eit nasjonalt senter for utkantbutikkar. Det statlege Merkur-programmet har sitt hovudsete i Førde.

Firda 10.jan. 2014

Millionsatsing på nærbutikk

Lokalbutikker landet over har fått doblet støtten til oppgraderinger på ett år. - Nærbutikken er ofte bygdas siste skanse, sier kjøpmann.

Nationen 26.11.2013