Merkur-programmet  ›  Aktuelt  ›  Merkur-butikkene får strømstøtte
4 personer sitter på høye krakker og snakker sammen. Foto.
VIKTIG MØTE: Merkur-kjøpmenn fikk møte ekspedisjonssjef Kristin Felde (t.v.) og statssekretær Kjersti Bjørnstad (t.h.) under landskonferansen sist uke. I midten avdelingsdirektør Steinar Fredheim i Distriktssenteret.

Merkur-butikkene får strømstøtte

24. oktober 2022

Nærbutikkene får en ekstrabevilgning på 23 millioner kroner for å kompensere for høye strømpriser. Det vil ta et par uker før regelverket er klart slik at butikkene kan søke om krisestøtte gjennom Merkur-programmet.

NYTTRegelverk for straumstøtte sendt ut på høyring (18.nov)

Regjeringen og SV har blitt enige om å gi strømstøtte til dagligvarebutikker i Distrikts-Norge som sliter med rekordhøye strømpriser. Nærbutikkene får bevilgningen gjennom Merkur-ordningen og krisestøtten skal kompensere for høye strømpriser fra september til desember 2022.

– Dette er veldig viktig for de butikkene som sliter med høye strømkostnader og alle de lokalsamfunnene som står i fare for å miste butikken sin, sier avdelingsdirektør Steinar Fredheim i Distriktssenteret som forvalter Merkur-programmet

Omtrent 280 av 580 Merkur-butikker befinner seg i den delen av Sør-Norge som har hatt ekstraordinært høye strømpriser i 2022.

− Mange av Merkur-butikkene ser ikke ut til å falle inn under regjeringas strømstøtteordning for bedrifter. Derfor har det vært nødvendig å styrke disse særskilt, sier Geir Pollestad, finanspolitisk talsperson for Senterpartiet til NTB.

Kommunal- og distriktsdepartementet arbeider nå sammen med Distriktssenteret for å få på plass et regelverk for hvem som kan søke om støtte og for mye støtte hver butikk kan få.

– Det vil ta et par uker å få det formelle rundt ordningene på plass, slik at vi kan starte å betale ut støtte, sier Steinar Fredheim.

Avtalen mellom regjeringen og SV om strømstøtte skal endelig vedtas i Stortinget torsdag 27.oktober.

Oppdatert versjon 25.10.2022