Merkur-programmet  ›  Aktuelt  ›  Bli med på Handle bøker lokalt-kampanjen
FLyer: Handle bøker lokalt
FORFATTERMØTE: Bruk bokdagen til å skape oppmerksomhet om den lokale bokhandelen.

Bli med på Handle bøker lokalt-kampanjen

30. mars 2022

Bli med på Handle bøker lokalt-kampanjen! Merkur vil slå et slag for lokal handel på den internasjonale bokdagen 23. april. Vil du være med på å skape blest om din bokhandel?

Alle bokhandler som deltar i Merkur bok, vil rett etter påske få tilsendt plakater og bokmerker til bruk på bokdagen.

Merkur har under trykking helt nye plakater med oppfordring om å bruke den lokale bokhandelen. Det er også laget nye bokmerker for utdeling til kundene.

Det er ikke nødvendig å bestille kampanje-materiell denne gangen. Alle de 69 bokhandlene som deltar i Merkur-nettverket, vil automatisk få tilsendt en materiell-pakke fra Distriktssenteret. Samtidig benytter vi anledningen til å fortelle dere om tilbudet i Merkur.

Merkur har tidligere invitert bokhandler til å delta på den nasjonale Handle lokalt-kampanjen for nærbutikker i slutten av oktober. Etter ønske fra bokhandlere blir det nå i stedet en egen kampanjedag for lokal bokhandel i forbindelse med den internasjonale bokdagen 23. april.

Merkur oppfordrer alle bokhandler til å bruke materiellet og skape mest mulig oppmerksomhet om bokhandelen denne dagen. Det kan for eksempel skje gjennom arrangement sammen med lokale forfattere eller lokale organisasjoner, aktiviteter for barn, oppslag i lokalavisen eller på andre måter.

Bokhandel-dagen skal formidle hvor viktig bokhandelen er som kulturformidler og salgssted for bøker. Målsettingen er at flere kunder skal handle bøker og andre varer lokalt.

Gjennom denne kampanjen kan bokhandelen både takke trofaste kunder for at de slutter opp om bokhandelen – og utfordre de som handler lite lokalt, til å tenke over hva bokhandelen betyr for bygda eller småbyen. Lokal handel er en investering i et levende lokalsamfunn.

Bli med - få gratis kampanjemateriell

Butikkar som deltar, får materiell tilsendt gratis. Merkur tilbyr plakatar, og klistremerke, både på nynorsk og bokmål. Du kan også laste ned digitalt materiell, til bruk på sosiale medium.