Merkur-programmet  ›  Aktuelt  ›  Velkommen til ny nettside
Bilde for Velkommen til ny nettside

Velkommen til ny nettside

31. januar 2022

Merkur-programmet har fått ny nettside. Vårt mål er at det skal bli enda lettere for deg å finne informasjon om hvordan du kan søke om støtte og få kunnskap om hvordan du kan utvikle nærbutikken eller bokhandelen.

Vi har gått kritisk gjennom alle de gamle sidene og sett på hvordan vi kan bygge opp sidene slik at det blir enklere for deg å få svar på de spørsmålene som du lurer på.

De fleste tekstene er skrevet helt på nytt. Dette gjelder all informasjonen om støtteregler og støtteordninger. Her har vi lagt vekt på å bruke et enkelt språk, som er lett å forstå.

Det er et mål at nettsiden skal hjelpe deg til å fylle ut søknader riktig, slik at du slipper å få søknaden tilbake for å rette opp feil.

Nærbutikk eller bokhandel

Nettsiden har nå fått to innganger – en for nærbutikk og en for bokhandel. Når du klikker på lenken på framsiden, får du bred oversikt over hva Merkur tilbyr når det gjelder hjelp og støtte.

Under overskriften «Tips og råd» har vi samlet kunnskap om selvbetjent butikk og andre større utviklingsprosjekt som har gitt nyttig kunnskap om hvordan du kan utvikle butikken. Her kan du også finne oversikt over aktuelle artikler om kjøpmenn som har gjort gode grep i butikken sin. Kanskje du kan lære av kollegaer i andre deler av landet eller bli inspirert til å utvikle egne ideer?

Mindre byråkratisk

Mediebruket i Førde har utviklet design til nettsiden, i samarbeid med Distriktssenteret. Vi har ønsket å skape ett vennlig og innbydende uttrykk, gjennom bruk av runde former og duse farger. Tanken bak designet er framstå som mer folkelig – og mindre byråkratisk.

Viktigste målgruppen for Merkurs nettside er kjøpmenn. Stoff som kun er rettet mot kommunene, er flyttet over til Distriktssenteret.no. Her kan du finne en temaside med oversikt over ulike former for samarbeid mellom kommune og butikk.

Bli kjent med Merkurs nye nettside og kom gjerne med tilbakemeldinger dersom du har tips til forbedringer!