Merkur-programmet  ›  Aktuelt  ›  Ny kjøpmann inn i Merkur-styret
Bilde for Ny kjøpmann inn i Merkur-styret
AKTIV KJØPMANN: Halvard Mikalsen har gjort mye ut av kjøpmannsrollen og har tidligere fått pris for Årets butikk.

Ny kjøpmann inn i Merkur-styret

31. januar 2022

Halvard Mikalsen har fått plass i styret for Merkur-programmet. Mikalsen driver Løkta kolonial på øya Løkta i Nordland og erstatter Torfinn Vassvik som representant for kjøpmennene.

Halvard Mikalsen er kjent som en kreativ og engasjert kjøpmann, med mange jern i ilden. Han har bakgrunn som kokk og overtok butikken på Løkta i 2004. Siden den gang har butikken vært i konstant utvikling.

Løkta Kolonial deltok i Merkur-prosjektet “Butikken som sosial arena” og har fått på plass både kjøkken, selskapslokale og pub. «St. Halvard» har blitt et samlingspunkt for bygdas befolkning.

Butikken har fått på plass et mobilt drivstoffanlegg, slik at innbyggerne på øya ikke trenger å reise andre steder for å få tak i bensin og diesel.  I 2013 ble butikken kåret til Årets butikk i Nordland.

I fjor fikk butikken på Løkta avtale med Dønna kommune om å servere lunsj til elevene på Løkta oppvekstsenter. Skolelunsjen blir servert i kafelokalet, som ligger vegg i vegg med selve butikken.

«Helt fantastisk»

Halvard Mikalsen deltok i Merkurs utviklingsprogram (tidligere: Hovedprogrammet) som fersk kjøpmann. Det hadde han stort utbytte av. Han har også fått mye økonomisk støtte fra Merkur til å utvikle butikken.

– Det har vært helt fantastisk å ha tilskuddsordningene til Merkur. Det som er helt sikkert, er at butikken min hadde sett helt annerledes ut, uten Merkur. Jeg hadde ikke hatt drivstoffanlegg, ingen cafelokale, eldre frysere og kjølere og mye annet, sier han.

Åpen for innspill

Hallvard Mikalsen setter pris på å få være kjøpmennenes representant i Merkur-styret:

– Jeg vil være den stemmen som kan si hvordan ting oppleves på butikk-nivå, både når det gjelder kompetanseprogram og økonomiske tilskudd. Men jeg har bare min butikk å sammenligne med, samt de jeg er i fast kontakt med rundt her jeg bor. Så jeg håper det er vanlig å få innspill fra andre butikker rundt omkring i landet sånn at jeg kanskje får med meg et større perspektiv. Jeg er i hvert fall veldig åpen for å motta eposter og telefoner fra andre butikker, sier han.

Her er Merkur-styret

Merkur-styret blir oppnevnt av Kommunal- og distriksdepartementet. Det er vanlig at en eller to av styremedlemmene blir skiftet ut hvert år. Denne gangen var det bare Torfinn Vassvik fra Gamvik som måtte ut. Wenche Fresvik fra Agder fylkeskommune fortsetter som styreleder.

Ingvill Størksen
Ingvill Størksen
Styremedlem
Gunta Venge
Gunta Venge
Styremedlem
Judith Kortgård
Judith Kortgård
Observatør
Halvard Mikalsen
Halvard Mikalsen
Styremedlem
Åshild Vere Jacobsen
Åshild Vere Jacobsen
Styremedlem
Ragnvald Storvoll
Ragnvald Storvoll
Styremedlem
Roy Hval
Roy Hval
Styremedlem
Gunn Ovesen
Gunn Ovesen
Styremedlem
Wenche Fresvik
Wenche Fresvik
Styreleder