Merkur-programmet  ›  Aktuelt  ›  Åshild Vere Jacobsen inn i Merkur-styret
Person ved bokhylle. foto
BOKHANDLER: Åshild Vere Jacobsen blir den første bokhandler i Merkur-styret.

Åshild Vere Jacobsen inn i Merkur-styret

19. januar 2021

Åshild Vere Jacobsen har fått plass i styret for Merkur-programmet. Jacobsen driver Farsund Bokhandel i Farsund og erstatter Trine Stensen som representant for bokhandlerne.

Det ble ingen store endringer i Merkur-styret ved dette årsskiftet. Hele det gamle styret fortsetter, med unntak av tidligere direktør for Bokhandlerforeningen, Trine Stensen, som har skriftet jobb og ikke lenger er aktuell som medlem av Merkur-styret. Stensen er tilsatt som ny generalsekretær i Blå Kors.

Åshild Vere Jacobsen er utdannet filolog og har i tillegg Fagskolen for bokbransjen og økonomistudier. Hun har jobbet i bokhandel hele sitt yrkesaktive liv og kan i år feire 20 års jubileum for Farsund Bokhandel AS, som hun eier og driver. Jakobsen sitter også i styret for Bokhandlerforeningen.

Merkur-bokhandler

Jacobsen har vært tilknyttet Merkur-programmet siden 2008. Bokhandelen i Farsund var en av tre butikker som deltok i pilotprosjektet  «Bokhandelen som sosial og kulturell arena».

– Kontakten med Merkur har vært viktig for meg som distriktbokhandler, og den har vært avgjørende for utviklingen av «kulturbokhandelen». Både nettverksbygging, kompetanseutvikling, konsulentbistand og støtteordninger har vært viktig for å utvikle den lokale bokhandelen til å bli en etablert sosial og kulturell arena i Farsund – i tillegg til å være en tradisjonell bok- og papirhandel, sier hun.

““Et hjem uten bøker, er som et hus uten vinduer”. Det samme kan man si om et lokalsamfunn uten bokhandel.”

— Åshild Vere Jacobsen

– Den lokale bokhandelen kan spille en svært viktig rolle som “kulturhus” i distriktene. Det er derfor viktig å legge til rette for at den uavhengige, lokaleide bokhandelen kan klare å overleve. Jeg vil gjerne bidra til å styrke dens posisjon og vilkår, sier Åshild Vere Jacobsen.

Her er Merkur-styret

Merkurs programstyre har fått følgende sammensetning for arbeidsåret 2020-21:

  • Wenche Fresvik, leder Agder fylkeskommune, Arendal

  • Roy Hval, NorgesGruppen, Bærum

  • Gunn Ovesen, selvstendig næringsdrivende, Oslo

  • Torfinn Vassvik, Gamvik Handel, Gamvik

  • Åshild Vere Jacobsen, Farsund Libris, Farsund

  • Ingjerd Vestengen, Coop, Gjerdrum

  • Gunta Venge, Snarkjøp-kjeden, Øygarden

  • Ragnvald Storvoll, Nordavind utvikling, Dyrøy