Merkur-programmet  ›  Aktuelt  ›  Stein Erik leverer korona-kasser til kundene
Person som holder en eske med matvarer.
VIPPS-KUNDER: Stein Erik Bergene pakker dagligvarer og får betaling gjennom Vipps. Foto: Privat

Stein Erik leverer korona-kasser til kundene

17. november 2020

Flere kunder har blitt engstelige for å gå i butikken igjen på grunn av korona-pandemien. Stein Erik Bergene ved Matkroken i Etnedal tilbyr matkasser levert på døra, i samarbeid med drosjene i kommunen.

Mange nærbutikker snudde seg rundt og fant nye løsninger for å kunne levere dagligvarer til kundene sine, da korona-pandemien slo innover Norge i midten av mars. Nå har smitten blomstret opp igjen, og flere er usikre på om de skal gå ut for å handle.

Matkasser

Kjøpmann Stein Erik Bergene ved Matkroken Etnedal i Valdres har funnet en grei løsning på problemet. Han tar imot varebestilling både på telefon og epost. Så pakker han varene og legger dem i esker.

– Vi ringer vi tilbake og avtaler med kundene når de kan hente varene ved varemottaket vårt. De får også vite hvor mye de skal betale, og de betaler med Vipps. Dette er et enkelt og greit system, sier Stein Erik Bergene til avisa Valdres.

Eneste minus med ordningen er at kjøpmannen har måtte bruke sin private Vipps, da ordningen med Vipps for bedrifter er relativt kostbar.

Drosje-samarbeid

Det er ikke alle kunder som kan komme til butikken for å hente varer. Derfor har butikken fått til et samarbeid med drosjene i kommunen.

– Vi ordner med drosjetransport for de som har behov for det. Vi har et utmerket samarbeid med i Etnedal Taxi. Vi har en ordning med fast pris på 60 kr for inntil en mils kjøring og 120 kr for inntil 1,5 mil, opplyser Stein Erik Bergene.

Den andre nærbutikken i kommunen, Joker Etnedal, er også med på samarbeidet med drosjene om utkjøring av varer.

Lite korona-smitte

Så langt har det vært lite smitte i Valdres. Men noen av kundene må sitte i karantene fordi de har vært i et miljø der det har vært smitte.

– Noen er engstelige for å bli smittet. Andre har ikke lov til å gå i butikker fordi de sitter i karantene. Enkelte hytteeiere vil ikke oppsøke nærbutikken, men vil gjerne handle lokalt. Vi vil jo gjerne være med på å begrense smitten under koronapandemien. Løsninga vår er enkel og fleksibel, sier Stein Erik Bergene.

FACEBOOK: Slik markedsfører butikkene tilbudet om hjemlevering av dagligvarer:

Matkroken Etnedal

Trenger du varer og ikke kan handle selv? Ring oss på 61120500 eller send oss en e-post til etnedal.matkroken@coop.no. Har du ingen til å hente varene for deg, så benytter vi Etnedal Taxi for utkjøring.

Joker Etnedal

Vi har inngått samarbeid med Etnedal Taxi, og tilbyr vi hjemkjøring av varer i Etnedal.
Legg inn din bestilling via vår hjemmeside – joker.no og velg fane “Nettbutikk”. Velg Joker Etnedal som butikk.
Vi pakker varene og Etnedal Taxi leverer!
Vi leverer alle dager bortsett fra lørdag.

Vi håper flest mulig benytter nettløsningen vår, men du kan også bestille varer via e-post: joker.etnedal@joker.no eller telefon: 611 20 124.
Trenger du hjelp til å bruke nettløsningen eller har andre spørsmål, ring Haakon på tlf.: 99 15 43 25.