Merkur-programmet  ›  Aktuelt  ›  Dette må være årets påske-stunt
Kasser med matvarer.
TIL DE SVAKESTE: Kirkens Bymisjon fikk gratis dagligvarer fra nærbutikken på Utsira.

Dette må være årets påske-stunt

11. april 2020

Nærbutikken mistet hyttekunder og tilreisende i påska. Men en kreativ stamkunde fant en løsning som både gav inntekter til butikken – og matvarer til de svakeste i samfunnet.

Kjøpmann Kjetil Klovning på øya Utsira i Rogaland stod for årets påskestunt: I løpet av få dager fikk han samlet inn over 40.000 kroner i donasjoner fra hyttegjester og lokale innbyggere. Pengene blir brukt til å kjøpe matvarer i butikken og levere varene til Kirkens Bymisjon i Haugesund.

– Det kommer fortsatt inn penger. Helt utrolig fantastisk. Og det er ikke bare privatfolk som støtter opp. Nå har også rutebåten og Utsira kommune kommet på banen med midler, sier kjøpmannen til Haugesunds Avis.

Kreativt forslag

Joker Utsira er en mange nærbutikker som har opplevd svikt i omsetningen på grunn av hytteforbud og andre reiserestriksjoner som følge av korona-pandemien.

Da fikk en av stamkundene en god idé som han delte med kjøpmann Kjetil Klovning:

  • La oss støtte de svakeste i samfunnet samtidig som vi støtter nærbutikken vår, i en krevende tid med stor omsetningssvikt.

  • Vippse, overføre eller betale inn valgfritt beløp til butikken, så kan butikken plukke ut dagligvarer etter ønske fra ledelsen i Kirkens Bymisjon og overlevere varene i Haugesund.

Helt fantastisk

Responsen på forslaget lot ikke vente på seg. Pengene begynte å strømme inn. Kjøpmannen har vært på sin første båttur inn til byen og levert undertøy, sokker, tannkrem, tannkost, deodorant, håndsåpe, middagshermetikk, påsemat/supper, kaffe, te, pålegg, frokostblanding og påskesnop for 25.000 kroner.

Neste levering skal skje rundt 17.mai og siste levering er avtalt til pinse eller St. Hans.

Gerd Jorunn Christensen hos Kirkens Bymisjon i Haugesund forteller til Haugesunds Avis at gavene fra Utsira kommer veldig godt med i disse tider.

– Det er ikke mange dagene siden vi var bekymret for hvordan vi skulle klare påsken, og så kom dette. Helt fantastisk. Gavene går til mennesker som har det spesielt vanskelig. Vi har en del brukere fra rusmiljøet, men i det siste har det også vært mange andre som ber om hjelp, sier senterlederen i Kirkens Bymisjon.