Merkur-programmet  ›  Aktuelt  ›  Vil tape 95 prosent av omsetningen
Butikkbygg.
KATASTROFALT: Hytteforbudet slår ekstra hardt ut for nærbutikken på Nerskogen.

Vil tape 95 prosent av omsetningen

29. mars 2020

Nerskogen Landhandel i Trøndelag vil tape 95 prosent av omsetningen i påskeuka. Butikken er helt avhengig av hyttekundene og blir kraftig rammet av forbudet mot å oppholde seg på hytta i påskeferien.

Butikksjef Toril Dullum Lund ved Joker Nerskogen er alene på jobb. Alle ansatte er permitterte på grunn av korona-krisa

Både butikken og det populære spisestedet som ligger vegg i vegg med selve dagligvarebutikken, er tom for kunder, rapporterer lokalavisa Opdalingen.

Taper flere millioner

– Vi opplever en situasjon som jeg vil beskrive som ekstrem. Personlig har jeg nok av oppgaver å ta fatt på, men det hele er en surrealistisk opplevelse, sier Dullum Lund til Opdalingen.

Påskeuka er vanligvis årets travleste uke i butikken, som ligger ved et stort hytteområde i Rennebu kommune. Nå har kjøpmannen måtte slette praktisk talt alle ordrer. Hun anslår at omsetningssvikten bare for påskedagene vil ligge på over to millioner kroner.

– Vi kommer til å oppleve minimum 95 prosent omsetningstap under påskedagene. I tillegg kommer perioden før, der mange erfaringsmessig handler inn ekstra for å ha på hytta når familien etter hvert kommer etter og samles til hyttepåske, sier Torill Dullum Lund.

Bruk nærbutikken

Kjøpmannen på Nerskogen forteller at hun går gjennom mange mentale prosesser i en slik periode. Men hun lever i håpet om at situasjonen skal normalisere seg til sommer-sesongen.

Veldig mange hytteeiere på Nerskogen er faste kunder hos Toril, og hun forteller at mange tar kontakt for å vise at de tenker på henne og butikken i denne krevende tiden.

– Det er noe som varmer, sier hun til Opdalingen.

Toril Dullum Lund har også et håp om at noe godt skal komme ut av denne krisen vi nå er inne i, når den en gang går over. Betydningen av nærbutikken er blitt mye mer synliggjort nå når så mange opplever begrenset bevegelsesfrihet.

Butikken på Nerskogen ble bygd i 2016, etter tett samarbeid mellom kjøpmannen, kommunen og Merkur-programmet. Butikkbygget er reist som et kommunalt næringsbygg, tilpasset til moderne butikkdrift.