Merkur-programmet  ›  Aktuelt  ›  Jolanda har årets butikk i Hordaland
Tre personer med blomster og diplom. Foto.
GLEDE: Jolanda Nijmann mottok Merkur-prisen av avdelingsleder Steinar Fredheim i Distriktssenteret (t.v.). T.h. rådmann Atle Fasteland i Vaksdal kommune.

Jolanda har årets butikk i Hordaland

26. november 2019

Stamnes Handel i Vaksdal har blitt årets nærbutikk i Hordaland. Bygdefolket slutter godt opp om butikken og daglig leder Jolanda Nijman kan glede seg over positiv utvikling.

Prisen for årets nærbutikk ble delt ut av det statlige Merkur-programmet for utvikling av distriktsbutikker på en kjøpmannssamling i Bergen.

– Butikken på Stamnes utgjør et viktig servicetilbud og er en trivelig møteplass i bygda. Butikken har tilleggstjenester som tipping, pakkeutlevering, utkjøring av varer, salg av lokale varer og en kaffekrok der både lokale og globale problemer kan løses, sier Merkur i sin begrunnelse for prisen.

Kommunen bruker butikken til utlegging av sakspapirer og har uttrykt vilje til å vurdere også andre tilleggsoppgaver ved senere høve.

 Positiv utvikling

Jolanda Nijman flyttet til Vaksdal i 2007 og ble ansatt som butikkmedarbeider på Stamnes i 2015. I 2018 fikk hun ansvaret som daglig leder. I løpet av disse snart to årene har de fleste nøkkeltall pekt i riktig retning. En svak nedgang i omsetningen er snudd til vekst og butikken går med overskudd.

– Daglig leder har med sitt smilende og vinnende vesen gjort en imponerende jobb med å skape et motivert team som samarbeider godt og yter god service, blir det sagt i begrunnelsen for prisen.

Folkelig engasjement

Stamnes-bygda var uten butikk en periode da det gamle samvirkelaget ble nedlagt i 2013. Nedleggelsen skapte stort engasjement i bygda og det ble etablert et folkeeid aksjeselskap for å få på plass en ny butikk. De fleste av de rundt 150 husstandene har aksjer i butikkselskapet. Den nye Joker-butikken fikk også støtte fra kommunen og investeringsstøtte fra Merkur.

Nå jobber styret for butikken med å få etablert et drivstoffanlegg på kaien. Det vil være et stort pluss både for bilister og båtfolk.