Merkur-programmet  ›  Aktuelt  ›  Ordføreren serverte kake til kundene
To personer med bløtkake i butikk
VER SÅ GOD: Ordfører Marit Hougsrud (Sp) serverer delte ut kake til kundene på Joker Finøen. T.v. Ludvig Grepstad Viken.

Ordføreren serverte kake til kundene

22. oktober 2019

Nyvalgt ordfører i Sør-Aurdal, Marit Hougsrud, stilte opp på nærbutikken og serverte kake til kundene på Handle lokalt-dagen. Flere butikker benyttet muligheten til å invitere nye ordførere til å feire nærbutikkens dag.

Marit Hougsrud i Sør-Aurdal hadde sitt første offisielle oppdrag på Joker Finøen i Begnadalen i Valdres lørdag, i følgje avisa Valdres.

Ordføreren delte ut bløtkake til nærbutikkens joviale kunder og slo av en prat med folk. Samtidig  oppfordret hun folk til å fortsette å handle i nærbutikken sin:

– Det er så viktig at man benytter seg av nærbutikken sin og handler på Jokeren, sier hun.

Ordføreren har også gitt et løfte til seg selv og nærbutikken. Selv om hun nå skal jobbe i kommunesenteret Bagn hver dag, vil hun fortsatt handle lokalt på nærbutikken.

Kommunale tjenester

Joker-butikken på Svulrya hadde også hyggelig ordførerbesøk på Handle lokalt-dagen. Nyvalgt Grue-ordfører Rune Grenberg (A) kunne fortelle at han ønsker tettere samarbeid med lokalbutikken om desentralisering av kommunale tjenester.

– Det handler om lokal distriktspolitikk. Nå skal vi behandle dette politisk. Så vil administrasjonen få i oppgave å finne ut hvilke tjenester vil kan desentralisere på denne måten. Jeg synes det er riktig å legge en slik ordning til Svullrya og Grue Finnskog. Her går det for fullt med et stedsutviklingsprogram, og vi vet fra før at det er aktive folk her inne, sier ordfører Rune Grenberg til Østlendingen.

– Det høres helt suverent ut. Hvis vi kan slippe noen ekstraturer til rådhuset i sentrum for å få utført noe, er det bare topp. Kan vi få servicetorgtjenester her i nærbutikken vår der vi i tillegg alt har post, bank, apotek og tipping, åpner det seg en ny verden, kommenterte tre av butikk-kundene, Lena Linna, Hans Marius Skaslien og Tove Nygård.

to kvinner og en mann

385 butikker

Handle lokalt-dagen ble markert på 385 butikker over hele Norge lørdag 19.oktober. Flere steder var det lagt opp til aktiviteter i form av underholdning eller konkurranser, i tillegg til kaffe og kaker. Noen butikker  gikk ut med spesielle tilbud. Andre hadde smaksprøver på lokalmat.

Coop Marked Rogne arrangerte lokalhandel for første gang. Erfaringen var så gode at dette kan bli en årlig markering.

– Flere har kommet innom i dag og sagt de bare handler hos oss når det gjelder dagligvarer, så det er kjempekoselig å høre, sier butikksjef Lars Richard Mathisen til Valdres.