Merkur-programmet  ›  Aktuelt  ›  Trysil har årets nærbutikk i Innlandet
To personer med blomster og diplom
PRISVINNER: Kristine Østerhaug ved Nærbutikken Søre Trysil fikk Merkurs butikkpris. Th. seniorrådgiver Per Kjetil Jørgensen i Merkur/Distriktssenteret. Foto: Torbjørn Wekre

Trysil har årets nærbutikk i Innlandet

15. oktober 2019

Nærbutikken Søre Trysil gir ikke opp selv om mange biler kjører rett forbi for å handle i Sverige. Nå har denne butikken blitt kåret til årets nærbutikk for Hedmark og Oppland.

Kjøpmann Kristine Singstad Østerhaug fikk Merkurs landsdelspris for Innlandet på Merkurs nærbutikk-konferanse i Brumunddal tirsdag.

Den lille butikken i bygda Plassen ville ikke gi opp selv om omsetningen begynte å gå nedover. Tvert imot ble hele butikken oppgradert til bedre standard. Dette ga resultater, omsetningen stabiliserte seg, og butikken  satset videre.

Godkjent kjøkken

Nå har butikken fått en fullstendig oppgradert kaffekrok og siste tilskudd på stammen er et godkjent lite kjøkken hvor det kan tilberedes for servering.

Butikken og kjøpmannen i Trysil blir lagt merke til og vinner stadig ulike konkurranser både innenfor kjeden og andre steder.

– Årets Merkur-butikk har en kjøpmann som virkelig ikke gir opp, men tror virkelig på butikken og bygda og symbiosen som dette skaper. Omsetningsnedgang over flere år har krevd at det tenkes nytt og annerledes. Og dette med å ikke gi opp uten kamp har nesten vært et motto, heter det i Merkurs begrunnelse for prisen.

Mange tjenester

Nærbutikken Søre Trysil har et godt varesortiment tilpasset lokalsamfunnet, inkludert varer fra lokale leverandører og produsenter.  Butikken har også tilleggstjenester som tipping, hjemkjøring av varer, trådløst nettverk, fiskekort, lokalt håndverk, blomster, medisinutsalg, postpakkeutlevering.

Under utdelingen fikk kjøpmann Kristine Singstad Østerhaug fikk personlig hilsen fra kommunalminister Monica Mæland med takk for innsatsen for butikken og bygda.