Merkur-programmet  ›  Aktuelt  ›  – Merkur-butikk på øverste hylle
2 personar med blomst og diplom. Foto.
GLAD VINNER: Kjøpmann Siv By mottok nærbutikk-prisen av direktør Halvor Holmli i Distriktssenteret.

– Merkur-butikk på øverste hylle

18. september 2019

Nærbutikken på Ekne i Levanger har fått Merkurs pris som årets nærbutikk i Trøndelag. – Denne butikken leverer på øverste hylle på alle parameter som er grunnleggende for god og sunn drift i et lokalsamfunn, sier direktør Halvor Holmli i Distriktssenteret.

Kjøpmann Siv By og butikken på Ekne har blitt symbolet for en ny giv i lokalsamfunnet i Trøndelag.

For fire år siden ble den gamle butikken i bygda nedlagt, etter flere år med underskudd. Lokalsamfunnet gikk inn i en sorgperiode, før lokale ildsjeler tok initiativ til å etablere en ny butikk. Nå har denne butikken fått pris som årets nærbutikk i Trøndelag, etter bare tre års drift.

LES MER: Butikken har blitt hjertet i bygda (Avisa Innherred)

– Butikken har blitt et hjerte i bygda. Kjøpmannen kjenner alle, både små og store. Butikken nyter høy status i bygda, og alle framsnakker butikken i positive ordelag, blir det sagt i begrunnelsen for prisutdelingen.

Positiv utvikling

Sørby Handel på Ekne har opplevd en svært positiv utvikling og framstår i dag som velfylt og selgende, med et bredt utvalg av dagligvarer. Personalet er serviceinnstilt, og kaffekroken har blitt en viktig samlingsplass for lokalsamfunnet.

Lokalet har blitt rustet opp med økonomisk støtte fra Merkur-programmet. Driften har gått bedre enn forventet og butikken levert overskudd allerede fra første hele driftsår.

Nærbutikken har tipping og turistinformasjon og satser på lokale matvarer og andre lokalprodukter. Butikken har også fått på plass et drivstoffanlegg. Butikken leverer dagligvarer til to skoler, barnehage og flere lokale bedrifter.

Mange aktiviteter

Sørby Handel har fått til et svært godt samspill med lokalsamfunnet. Her blir arrangert alt fra kunstutstilling og pubkveld til sykkelløp og markedsdager. Butikken har også tatt på seg en noe uvanlig tilleggstjenester; i form av mottak og utlevering av sæd fra gris.

Kjøpmann Siv By var overrasket da hun tok imot prisen på en konferanse i Trondheim for 30 nærbutikker fra Midt-Norge. Hun benyttet anledningen til å takke Merkur for både gode råd og økonomisk støtte.

– Jeg hadde aldri tørt å satse på ny butikk om det ikke hadde vært for den hjelpen og støtten som Merkur har gitt, sa Siv By.

Kjøpmannen fikk hilsen og takk fra statsråd Monica Mæland for sin innsats for butikken og bygda.