Merkur-programmet  ›  Aktuelt  ›  Haseeb har beste nærbutikk i nord
To personar med diplom og blomst. Foto.
PRISVINNER: Haseeb Kalantari (t.h.) fikk pris for beste nærbutikk. T.v. styreleder Inge Ryan i Merkur-programmet.

Haseeb har beste nærbutikk i nord

8. mai 2019

Nærbutikken Lundenes på Grytøya i Harstad har blitt Årets butikk i Troms og Finnmark. Prisen ble delt ut i Tromsø på en samling for distriktsbutikker i regi av Merkur-programmet.

Kjøpmann Haseeb Kalantari kommer fra Afghanistan og kunne ingenting om butikkdrift da han kom som flyktning til Norge i 2003. Nå har han fått pris for å ha den beste distriktsbutikken i Troms og Finnmark.

Prisen ble delt ut av styreleder Inge Ryan i det statlige Merkur-programmet for utvikling av distriktsbutikker.

Haseeb Kalantari har med støtte fra Merkur investert to millioner kroner i bygg og innredning etter at han i 2015 overtok nærbutikken på Grytøya, nord for Harstad.

– Butikken har i senere år gradvis økt sin omsetning til å nå en god markedsandel i sitt lokalsamfunn. Dette har skjedd gjennom en stadig økende oppslutning fra nærområdet. Driver har vist godt kjøpmannskap og godt fokus på sentrale områder av det å drive vellykket butikk. Ved å jakte på svinn har han greidd å redusere svinnet til et minimum, heter det i begrunnelsen for prisen.

Butikken har i dag en omsetning på sju millioner kroner og har tre ansatte.

– Nærbutikken Lundenes er kjennetegnet av stå-på holdning, god service og gode relasjoner til kunder. Butikken er flink med aktiviteter og er også aktiv bruker Facebook for å kommunisere med kundene sine, blir det videre sagt om prisvinneren.