Merkur flyr høyt med Widerøe...

Merkur-programmet følger Widerøe i sommer. Når de reisende går om bord på flyet og setter seg ned for å bla i Widerøe-magasinet Perspektiv, får de møte en driftig distriktskjøpmann fra Nordland.

Perspektiv collage copy.jpg

Slik kan tusenvis av passasjerer få budskapet om hvor viktig nærbutikken er og hvilken rolle Merkur spiller som støttespiller for små distriktsbutikker.

Har du hørt historien om kjøpmannen som disket opp med en 12-retters middag på den lille nærbutikken sin? Dette er fortellingen som møter alle som reiser med Widerøe i juli og august.

LES: Han er kokk og distriktskjøpmann

Løkta Kolonial i Nordland er ikke helt som andre dagligvarebutikker i distrikts-Norge. Når kjøpmannen er utdannet kokk og elsker å lage mat, kan det skje mye spennende på butikken.

Nærbutikken på Helgelands-kysten er en god representant for de 580 butikken som deltar i Merkur-programmet. Gjennom dette programmet får butikkene både råd og hjelp og opplæring fra erfarne bedriftsrådgivere og økonomisk støtte til viktige investeringer.

- Uten støtte fra Merkur ville det ikke vært mulig å tilby salg av drivstoff på øya Løkta, sier kjøpmann Halvard Mikalsen på Løkta.

Merkur er Kommunal- og moderniseringsdepartementets program for å utvikle og styrke nærbutikker i distrikts-Norge