Merkur-butikker best hos Coop

Coop Marked Hovsherad i Rogaland og Matkroken Mebygda i Nord-Trøndelag ble Årets butikker på Coop sitt kjøpmannstreff for de to nærbutikk-kjedene. Begge butikkene deltar i Merkur-programmet.

Siv Mette Hove_Coop marked Hovsherad.jpg

VINNER: Siv Mette Hove jublet for prisen til Coop Marked Hovsherad.

Merkur-butikkene stod i fremste rekke da Coop samlet nærbutikkene sine til det årlige butikksjefmøte på Gardermoen. Alle de minste butikkene som ble kåret til regionvinnere, er med i Merkurs kompetanseprogram.

Prisen for Årets Butikk tildeles den butikken med best nøkkeltall for 2017, og kriteriene butikkene vurderes på er blant annet omsetningsutvikling og kundetilfredshet.

Coop Marked Hovsherad i Lund kommune ble kåret til Årets butikk i klassen for Marked-butikker med under 12 millioner kroner i omsetning. To andre Merkur-butikker ble kåret til regionvinnere; Coop Marked Nygårdsjøen og Coop Marked Lesjaverk.

Matkroken Mebygda i Lierne kommunen ble kåret til Årets butikk i klassen for Matkroken-butikker med under 10 millioner kroner i omsetning. To andre Merkur-butikker ble kåret til regionvinnere; Matkroken Hjelmås og Matkroken Senjahopen.

Samarbeid om utvikling

- Dette er helt rått!, sier Siv Mette Hove, butikksjef i Coop Marked Hovsherad i Lund i Rogaland. 

- Vi har vært regionsvinnere tre ganger tidligere, men aldri gått helt til topps. Likevel ble jeg veldig overrasket da vi vant, for det er mange gode butikker som er nominert her i kveld, sier Hove.

Merkur-programmet har jobbet aktivt sammen med Coop Sør-Vest for å utvikle butikken på Hovsherad de siste årene. Butikken har blitt oppgradert gjennom økonomisk støtte fra Merkur. Resultatet har vært en omsetningsøkning på 7 prosent fra 2016 til 2017, på tross av hard konkurrane med større butikker mer sentralt.

Svært fornøyde kunder

Matkroken Mebygda scorer godt over kjedesnittet på nøkkeltall. Matkroken Mebygda vant også den nyopprettede prisen Årets Helt, som deles ut til den Matkroken-butikken med høyest andel fornøyde kunder. Her legges et spørreskjema til grunn, som hver uke sendes ut til kunder som handler for over ett visst beløp i Coops butikker. Her gir de blant annet tilbakemeldinger på hva de syns om ulike avdelinger i butikken og om kundeservicen.

I 2017 svarte hele 9 av 10 kunder at de var fornøyde med Matkroken Mebygda, noe som er best resultat av alle Matkroken-butikkene i hele landet.

- Det er jo kundene vi er her for, og det gir oss mye motivasjon når vi får så gode tilbakemeldinger fra nettopp kundene våre, sier Kathrine Gåsbakk, butikksjef i Matkroken Mebygda.

Kathrine Gåsbakk_Matkroken Mebygda.jpg

VINNER: Kathrine Gåsbakk mottok prisen til Matkroken Mebygda.

Nærbutikk er viktig

Ingjerd Vestengen, kjededirektør i Coop Prix, Coop Marked og Matkroken, sier at Matkroken og Coop Marked er viktige nærbutikker i distrikts-Norge.

– Det er viktig å anerkjenne den jobben de ansatte gjør for å skape så flotte butikker for kundene våre, som også er våre medeiere. Det er mange butikker som gjør det bra, og da er det ekstra stort å vinne priser som dette, sier hun.

Ingjerd Vestengen sitter ellers som Coops representant i Merkurs programstyre. Hun er opptatt av at Coop skal samarbeide godt med Merkur, til beste for både butikker og lokalsamfunn som butikkene tilhører.