Fullt trøkk på nærbutikkdagen

Handle lokalt-dagen ble markert på 400 butikker over hele Norge. - Dette var en dag med høy trivselsfaktor på nærbutikken vår, sier May Iren Dønheim Hovde, butikksjef på Coop Marked Bøfjord.

Nærbutikken Ekne.jpg

HANDLE HJEMME: Trofaste kunder på Ekne slår ring om lokalbutikken sin. Foto: Erlend Aune, Innhered

360 dagligvarebutikker tilknyttet Merkur-programmet deltok i kampanje for lokal handel lørdag 20.oktober. I tillegg kom 38 distriktsbokhandlere som hadde eget opplegg.

Hjelmeland og et par andre større bygder gjennomførte lokale kampanjer der flere butikker gikk sammen for å kjempe mot handelslekkasje og bevisstgjøre kundene på viktigheten av lokal handel.

Fikk optimismen tilbake

Nærbutikken på Ekne i Trøndelag var en av mange som slo et slag for lokal handel. Bygda fikk tilbake lokalbutikken for to år siden, etter å ha vært uten butikk noen år. Nå er det optimismen tilbake og flere ønsker å bosette seg der. Lørdag var det utendørs marked, med bålkaffe og salg av varer fra lokale brukskunstnere. Idrettslaget stod for nygrilla hamburgere og det var også utstilling av traktorer.

- Butikken har blitt hjertet i bygda og kjøpmannen har på mange måter blitt symbolet på en ny giv på Ekne, skriver lokalavisa Innhered.

Bygdekvinner stilte opp

Coop Marked Bøfjord rapporterer om en vellykket dag med masse fornøyde bygde- og hyttefolk innom.

Butikken i Bøfjord har spandert kaffe og marsipankake på kundene og is til barna. Det ble også arrangert små konkurranser - kundene har både kunnet tippe vekt på fruktpose og antall sjokoladebiter i krukke - og det har vært gode tilbud.

Bøfjord 1.jpg

BØFJORD: Mange kunder og god stemning på Handle lokalt-dagen

- Bygdekvinnene stilte også velvillig opp, for å øke kunnskapen om og bruken av kornsorten bygg. De delte også ut smaksprøver, forteller butikksjef May Iren Dønheim Hovde til avisa Driva. 

1990-talspriser på drivstoff

På Matkroken i Todalen var det fullt trøkk både på drivstoffpumpene, i kassa og ikke minst i kaffikroken der det bleservert gratis kaffe og bløtkake. 

Butikken tilbød 1990-talsprisar på drivstoff på Handle lokalt-dagen. Dette satte fokus på hvor stor betydning det har at du kan kjøpe drivstoff i bygda.

Vikingleir for barn

Matkroken Meisingset gjorde dagen til en lokal folkefest. Her var det både konsert i garasjen med trubaduren Stian Vågen og servering av kaffe, kaker og «bakels med græt» i regi av bondekvinnelaget.

De hadde konsert med Stian Vågen i garasjen ved butikken og bygdekvinnelaget serverte kaffe, kaker og «bakels med græt». I tillegg var det arrangert vikingleir hvor barna kunne få smi små sverd og tvinne snorer til å henge pynten i.

Matkroken Meisingset viktingleir.jpg
Meisingset viktingleir 2.jpg

MEISINGSET: Vikingleiren var et populært innslag på kampanjedagen.

– Sammen med bygdekvinnelaget, som har gjort en fantastisk innsats, har vi dette arrangementet hvert år, og det er nok en gang en suksess. Folk på Meisingset er flinke til å ha fokus på nærbutikken sin, sier Jeanette Hoseth Rosvold til Aura Avis.

Salg av lokal mat

Coop Marked Stod hadde besøk av sauavlslaget som stilte med sjefskokk og grilling av lammekjøtt. De viste frem hvordan man utførte innsamling og saueklipping. Saniteten solgte kaffe & vafler. I tillegg var det salg av honning og potet fra lokale matprodusenter og salg av tresløyd fra en lokal tusenkunstner. Butikksjefen stilte i pappmontasje og barna kunne kast vannballong på han.  Butikken hadde også en hest som barna kunne få ri på.

Rømskog fikk splitter ny butikk for et år siden, ved at kommunen satte opp et næringsbygg spesielt tilrettelagt for lokalbutikken. Lørdag var ordføreren på plass i butikken for å gratulere Joker Rømskog med 1-årsjubileum.

Han hadde med marsipankake og benyttet anledningen til å si noen ord om hvor viktig det er å handle lokalt. Trofaste kunder kunne kose seg med kaffe, en kakebit, kaffe og en hamburger.

Rømskog ordfører på besøk.jpg

RØMSKOG: Ordføreren gratulerte den nye butikken med 1-årsdagen.