Merkur-programmet  ›  Aktuelt  ›  Dobbel pris til butikken i Mebygda
2 personar med diplom og blomst
PRISVINNER: «Gammel-kjøpmann» Kåre Gåsbakk (t.h.) tok imot Merkur-prisen av styreleder Inge Ryan (t.v.)

Dobbel pris til butikken i Mebygda

18. oktober 2018

Først fikk butikken pris som årets butikk innenfor Matkroken-kjeden. Nå har den populære butikken i Mebygda i Lierne også fått pris som årets beste nærbutikk i Midt-Norge, utdelt av Merkur-programmet.

Kjøpmann Kathrine Gåsbakk var ikke tilstede da prisen for Årets nærbutikk i Midt-Norge ble utdelt på Merkurs kjøpmannskonferanse i Namsos torsdag. Men diplom og blomster ble mottatt av far til prisvinneren, Kåre Gåsbakk. Han er tidligere eier og fungerer nå som mentor for den unge kjøpmannen.

Viktig møteplass

Matkroken Mebygda har utviklet seg jevnt og godt de siste år. Stedets befolkning er lojal mot butikken, og viser å sette pris på den service butikken yter. Butikken har de senere år tilrettelagt for at lokalbefolkningen skulle få en sosial arena. Den sosiale møteplassen er viktig for butikk, kunder, bygda og for folkehelsa.

Lokalene til kafferommet er utviklet med tanke på å gi mulighet for sosial aktivitet også utenom butikkens åpningstider. Det er også tilrettelagt for at annet næringsliv kan etablere seg under samme tak.

– Kjøpmannen er kjennetegnet av sin stå-på- vilje, godt humør, hjelpsomhet og kreativitet. Dette er med på å skape grunnlaget for en stigende omsetning. Vareutvalget er godt og tilpasset både bygdas behov, og tilreisenes nysgjerrighet. Butikken er med på å skape optimisme og er en viktig drivkraft i sitt lokalsamfunn, heter det i begrunnelsen for prisen.

Fikk mange priser

Da Matkroken-kjeden var samlet til kjøpmannstreff i vår, fikk butikken i Mebygda pris som landets aller beste butikk innenfor denne kjeden. Da ble det lagt vekt på at denne butikken scorer godt over kjedesnittet på nøkkeltall.

Kathrine Gåsbakk_Matkroken Mebygda.jpg
VINNER: Kathrine Gåsbakk mottok prisen som landets beste Matkroken-butikk.

Matkroken Mebygda vant også den nyopprettede prisen Årets Helt, som deles ut til den Matkroken-butikken med høyest andel fornøyde kunder. I 2017 svarte hele 9 av 10 kunder at de var fornøyde med Matkroken Mebygda, noe som er best resultat av alle Matkroken-butikkene i hele landet.

– Det er jo kundene vi er her for, og det gir oss mye motivasjon når vi får så gode tilbakemeldinger fra nettopp kundene våre, sier Kathrine Gåsbakk, butikksjef i Matkroken Mebygda.