Merkur-programmet  ›  Aktuelt  ›  Nørstelien er Årets butikk i Innlandet
2 personar med blomst og diplom. Foto.
VINNER: Kjøpmann Lise Dalbakk ved Nærbutikken Nørstelien tok imot butikkprisen av seniorrådgiver Per Kjetil Jørgensen i Merkur-programmet.

Nørstelien er Årets butikk i Innlandet

12. oktober 2018

Nærbutikken Nørstelien i Nordre Land ble årets nærbutikk i Hedmark og Oppland. Butikken satser mye på å være en møteplass i lokalsamfunnet og har blant annet fått på plass en pub med servering av øl og vin.

Lise Dalbakk_Nærbutikken Nørstelien_Per Kjetil Jørgensen_Merkur.jpg

 

Kjøpmann Lise Dalbakk tok imot prisen for Årets Merkur-butikk på en samling for 30 distriktskjøpmenn fra Innlandet på Hafjell.

Nærbutikken Nørstelien ble for tre år siden også regionsvinner for Østlandet i en konkurranse om den beste butikken innenfor Nærbutikken-kjeden.

– Dette var kjempegøy. Prisen er en anerkjennelse til alle i butikken som står på for å gjøre sitt beste for kundene, sa kjøpmann Lise Dalbakk ta hun mottok prisen.

Bygdas nye møteplass

Å drive en nærbutikk ute i distriktene er en krevende øvelse, og har ofte preg av å være en egen livsstil. Når konkurransen blir hardere, regionsentrene blir sterkere og netthandel og digitalisering etter hvert endrer kundenes handlemønster, blir det desto viktigere å beholde butikken som en møteplass.

Da butikken på Nord-Torpa gjennomførte en kundeundersøkelse og spurte hva fastboende og hyttekunder savnet, var det mange som uttrykte ønske om å få et pub-tilbud. Lise Dalbakk tenkte første at hun skulle sette opp et stort partytelt utenfor butikken. Men etter litt diskusjon ble den store kjelleren under butikken ryddet på dugnad og gjort om til pub-lokale med plass til 110 gjester. I slutten av oktober var det stinn brakke og 160 gjester i Nørsteli-kjeller’n!

FEST PÅ PUBEN: Butikken har lagt ut en video fra puben på Facebook

– Butikken har satset mye på å gjøre det lille ekstra for kundene sine, heter det i begrunnelsen for prisen.

Hilsen fra Monica Mæland

Nærbutikken Nørstelien har et varesortiment tilpasset lokalsamfunnet med varer fra lokale leverandører og produsenter. Butikken har også tilleggstjenester som salg av propan, vedsalg, post i butikk, banktjenester, tipping, hjemkjøring, nøkkeloppbevaring, drivstoff, medisinutsalg, fiske- og jaktkort salg, fiskeutstyr, postpakkeutlevering, blomster og lokalmat i form av flatbrød, pølse og multer.

Butikken ligger i et veldig fint og attraktivt sted for turister nær Finnfjell. Her er gode muligheter for fisking, multeplukking, og fjellturer på sommeren og skigåing på vinteren.

Prisvinneren fikk hilsen fra kommunalminister Monica Mæland som takker for innsatsen og ønsker lykke til med prisen. Merkur-programmet som deler ut priser til de beste nærbutikkene, er en del av departementets arbeid for å sikre at folk har god tilgang på grunnleggende tjenester over hele landet.