Merkur-programmet  ›  Aktuelt  ›  40 prosent økning for butikken i Rømskog
3 personar med blomst og diplom. Foto.
VINNER: Jannicke og Dag Halvorsen tok imot pris for årets nærbutikk av Helge Schei, daglig leder i Merkur.

40 prosent økning for butikken i Rømskog

6. september 2018

Nytt og moderne butikklokale har gitt en voldsom økning i omsetningen for lokalbutikken på Rømskog. Nå har kjøpmann Dag Halvorsen ved Joker Rømskog fått Merkurs hederspris for Årets nærbutikk for Østlandet Sør.

Den eneste butikken i Rømskog slet med gamle og trange lokaler. For to år siden bestemte kommunen seg for å gi en hjelpende hånd ved å kjøpe ny tomt og sette opp et næringsbygg til 10 millioner kroner. I fjor høst stod kommunalminister Jan Tore Sanner for åpningen av en splitter ny butikk.

Den kommunale satsingen har gitt gode resultater. I fjor økte omsetningen med 20 prosent. Dette året kan kjøpmann Dag Halvorsen glede seg over en vekst på hele 40 prosent.

Onsdag fikk butikken Merkur-programmets pris for beste nærbutikk i region Østlandet Sør. Prisen går til den butikken som scorer best på butikkstandard, gode tilleggstjenester, møteplass for bygdefolket, positiv økonomisk utvikling og en kjøpmann som fyller rollen som samfunnsentreprenør.

Bredt tilbud

Joker-butikken er eneste dagligvare-tilbudet for de 700 innbyggerne i kommunen. Nærmeste butikk ligger 15 til 20 kilometer borte. Rømskog er imidlertid en pendlerkommune, og svært mange handler der de arbeider. I tillegg er det ikke mange minutters biltur til svenskegrensen. Likevel har butikken fått til en imponerende vekst i omsetningen.

Butikken har i dag et bredt utvalg av dagligvarer, men like viktig er post, apotekvarer, bensin, gass, tipping, blomster og hageprodukter. Butikken kjører ut varer til eldresenter, skoler og barnehager.

Viktig samlingspunkt

Nærbutikken er også et samlingspunkt også i ordets videste forstand. Her stopper 17. mai- toget, og det er ikke lenge siden ble det arrangert sykkelmønstring for barn med Tour of Norway for Kids.

Kjøpmann Dag Halvorsen påpeker at den gode utviklingen er resultatet av en kollektiv laginnsats. De ansatte skaper trivsel og service, leverandører og kjede er aktive og stiller opp – og Rømskog kommune har vært en solid og velvillig støttespiller. Trofaste kunder som bruker alle tilbudene, er også en forutsetning for den positive utviklingen.

Joker Rømskog.jpg
NY BUTIKK: Slik presenterer den nye butikken på Rømskog seg.

Hilsen fra statsråden

Kommunalminister Monica Mæland som har det politiske ansvaret for Merkur-programmet og satsingen på distriktsbutikker, har sendt en hilsen til kjøpmannen der hun takker for innsatsen og gratulerer med utmerkelsen som Årets butikk.

– Det er viktig at folk har god tilgang på grunnleggende tjenester der de bor. Det er et viktig mål i distriktspolitikken at det skal gjelde alle deler av landet. For å få det til er Merkur-programmet viktig. Nasjonale myndigheter støtter engasjerte butikkdrivere og lokale ildsjeler, som Merkur-kjøpmenn er, skriver Monica Mæland.

LES MER: Statsråden åpnet kommunal butikk