Merkur-programmet  ›  Aktuelt  ›  Skutvik ble beste butikk i Nordland
2 personar med diplom og blomst. Foto.
VINNER: Trym Falao (t.h.) ved Skutvik Landhandel fikk pris for beste nærbutikk i Nordland. T.v. styreleder Inge Ryan i Merkur-programmet.

Skutvik ble beste butikk i Nordland

17. april 2018

Skutvik Landhandel i Hamarøy ble Årets nærbutikk i Nordland. Kjøpmann Trym Falao tok imot prisen på en samling for 35 distriktsbutikker i Bodø mandag.

– Årets butikk i Nordland har utviklet seg jevnt og godt de siste år. Butikken er kjennetegnet av stå-på-vilje og kreativitet, noe som har skapt økende omsetning. Vareutvalget er godt tilpasset bygdas behov, heter det i begrunnelsen for prisen.

Prisen for årets nærbutikk blir delt ut av det statlige Merkur-programmet for utvikling av distriktsbutikker.

Var uten butikk

Trym Falao startet som kjøpmann på Skutvik for seks år siden. Da var bygda uten butikk, etter at den gamle kjøpmannen la inn årene.

Tapet av lokalbutikken var så stort at bygda samlet sammen kapital for å etablere ny dagligvarebutikk. Trym Falao tok på seg ansvaret for å drive butikken, mens bygdefolket eide lokalet.

Læringskurven var bratt for den unge kjøpmannen. Underveis fikk han både faglige råd av Merkur-konsulenten og økonomisk støtte fra Merkur til investeringer i butikken.

Pub og drivstoff

Folket på Skutvik slutter opp om lokalbutikken. Butikken benyttes ofte som sosial møteplass hvor folk kan møtes over en kopp kaffe og diskutere bygdas utfordringer eller bare trives med det gode sosiale miljøet i butikken.

Skutvik landhandel har i dag drivstoffsalg, kafé og flere andre tilleggstjenester. Blant annet blir det drevet en liten pub. Butikken tilhører Snarkjøp-kjeden.

– Butikken har vært med å skape optimisme i en tid med usikkerhet på flere områder i regionen.  Butikken har på mange måter blitt en drivkraft i sitt lokalsamfunn og vil forhåpentligvis være en bærebjelke i mange år framover, blir det sagt i begrunnelsen for prisen.

Skutvik 5 år.jpg
FEIRING: I fjor markerte butikken på Skutvik sitt femårs-jubileum.

Hilsen fra statsråden

Prisvinneren fikk personlig hilsen og takk for innsatsen fra kommunalminister Monica Mæland:

–  Det er viktig at folk har god tilgang på grunnleggende tjenester der de bor. Det er et viktig mål i distriktspolitikken at det skal gjelde alle deler av landet. For å få det til er Merkur-programmet viktig.

Vi vil bygge opp om det sterke lokale engasjementet flinke butikkdrivere viser, i ulike deler av Norge. Nasjonale myndigheter støtter engasjerte butikkdrivere og lokale ildsjeler, som Merkur-kjøpmenn er, sier Monica Mæland.