Merkur-programmet  ›  Aktuelt  ›  Joker Sjursnes årets butikk i nord
2 peronar med blomst og diplom.
PRISVINNER: Sonja Bruvold tok imot prisen for beste nærbutikk i Troms og Finnmark av styreleder Inge Ryan i Merkur-programmet.

Joker Sjursnes årets butikk i nord

10. april 2018

Joker-butikken på Sjursnes i Tromsø ble årets nærbutikk i Troms og Finnmark. Butikken har vært kjennetegnet av stor nøkternhet, hardt arbeid og stor evne til å skape aktiviteter.

Det er det statlige Merkur-programmet for utvikling av distriktsbutikker som hvert år deler ut en pris til landsdelens beste nærbutikk.

Nærbutikk-prisen ble delt ut av styreleder Inge Ryan på en konferanse for 50 nærbutikker i Tromsø tirsdag. Kjøpmann Sonja Bruvold mottok prisen på vegne av butikken.

Hardt arbeid

– Butikken på Sjursnes har over tid bygd seg opp til å bli den gode butikken den er i dag. Gjennom hardt arbeid og forståelse for at ting tar tid, har butikken greidd å snu minustall til plusstall, heter det i begrunnelsen for prisen.

Lokalhandelen er økende og kundelojaliteten har vært stigende. Åpningstidene har blitt tilpasset kundenes behov og kjøpmannen har satset mye på å skape aktiviteter rundt butikken. Her blir det arrangert både høstfest, handle lokalt-dag, bygdedag og julearrangement. Under siste OL ble norske medaljer feiret med kaker nesten hver dag.

– Du må gi for å få noe tilbake. Vi står på for bygda og får respons tilbake, kommenterte Sonja Bruvold da hun mottok prisen.

Skole og butikk

Butikken på Sjursnes har mange tilleggstjenester, utenom dagligvarer. Her kan du få apotekvarer, blomster, bensin og diesel, olje, gaveartikler, tipping og fiskekort. Butikken tilbyr også hjemkjøring av varer til de som ønsker det.

De siste årene har butikken blitt rustet opp ved hjelp av tilskudd gjennom Merkur-programmet.

Sjursnes ligger nesten sju mil øst for Tromsø. Bygda har skole og barnehage, bo- og servicesenter og kirke. Bygdefolket er opptatt av å ta vare på både skolen og butikken, som er svært viktige for lokalsamfunnet.

NB: Merkur har fått laget en mini-dokumentarfilm om butikken på Sjursnes

SE FILMEN: Butikken på Sjursnes er livsnerven i bygda