Kongelig lunsj på nærbutikken

Nærbutikken på Seierstad fikk storfint besøk i den nye kaffikroken da kronprinsparet besøkte Nord-Trøndelag. Kronprins Håkon og kronprinsesse Mette Marit tok like godt lunsjen på butikken, sammen med en gruppe pensjonister fra Jøa.

Kronprinsbesøk Jøa 1.jpg

ROYALT: Kjøpmann Hilde Skjærvik tok imot kronprinsesse Mette Marit og kronprins Håkon på Nærbutikken Jøa. Foto: Bjørn Tore Ness, Namdalsavisa

Butikkene i distrikts-Norge får stadig nye oppgaver, både som lokalt samlingssted og som servicesenter for fastboende og tilreisende.

Men det er første gang at kongelige representanter bruker en nærbutikk i distrikts-Norge som lunsjsted, under et offisielt besøk.

Café Paradis

Seierstad dagligvare i Fosnes kommune er en liten bygdebutikk med svak økonomi. Likevel har de satset sterkt på service og oppgradering av butikk-tilbudet de siste årene. I fjor ble det bygd flytekai og nytt drivstoffanlegg ved sjøen, med støtte fra Merkur-programmet.

Kronprinsbesøk Jøa 5.jpg

BUTIKK-LUNSJ: Kronprins Håkon i hyggelig prat med pensjonistene Henry og Kjellrun Skjærvik på butikken på Seierstad. T.h. kjøpmann Hilde Skjærvik.

Samtidig har den populære kaffikroken i butikken, Café Paradis, blitt utvidet. Det var her kronprinsparet fikk servert lunsj på torsdag. Snittene ble levert av Dalheimen Gjestehus, en lokal bedrift som har spesialisert seg på hjemmelaget mat av råvarer fra Namdalen.

Stas å få besøk

Kjøpmann Hilde Skjærvik synes det er stas å få kongelige gjester på besøk i butikken:

- Det er ikke så ofte at kronprinsen og kronprinsessen er innom slike små plasser. Så det er kjempepositivt å få besøk av dem, sier Hilde Skjærvik til Namdalsavisa.

Under lunsjen fikk kronprinsen møte en gruppe lokale pensjonister til en liten prat.

- Det har vært veldig, veldig hyggelig å være på besøk, sa kronprins Håkon da de tok farvel med Jøa.