Merkur-butikker til topps hos Coop

Tre Merkur-butikker ble vinnerne da Coop kåret «Årets butikk» for Matkroken og Coop marked på sitt årlige butikksjefmøte. Vi gratulerer Matkroken Bessaker, Coop Marked Svanvik og Coop Marked Tonstad med seieren!

BEST: Torhild Monkan ved Matkroken Bessaker fikk for landets beste Matkroken-butikk.

Coop deler ut to priser til «Årets butikk» i Matkroken, for butikker over og under 10 millioner kroner i omsetning. Matkroken Bessaker tok prisen for årets butikk under 10 millioner. Butikken som lokalt blir omtalt som «Enka» fordi det offisielle butikknavnet er i Hopstad E. Enke, ligger i Roan kommune i Sør-Trøndelag

Matkroken Etnedal vant årets butikk over 10 millioner. Matkroken Etnedal har tidligere vunnet prisen flere ganger og vant senest årets butikk 2014.

Truet av nedlegging

Når det gjelder Coop Marked, blir det også delt ut pris for «Årets butikk» i to kategorier, over og under 12 millioner kroner i omsetning

I kategorien under 12 millioner kroner i omsetning var det Coop Marked Svanvik fra Coop Finnmark som ble årets butikk basert på sine resultater for 2016. Butikker ligger i Sør-Varanger kommune, nær grensen mot Russland, og har tidligere vært truet av nedlegging.

I kategorien over 12 millioner var det Coop Marked Tonstad fra Coop SørVest som stakk av med seieren. Dette er andre år på rad Coop Marked Tonstad vinner prisen årets butikk. Butikken ligger i Sirdal kommune i Vest-Agder.

Butikkene i Bessaker, Svanvik og Tonstad har alle deltatt i Merkur-programmet for utvikling av distriktsbutikker. Matkroken Bessaker var også med på Merkur-prosjektet «Butikken som sosial arena».

Best nøkkeltall

– Vi er en kjede som har posisjonert oss sterkt i nærbutikk-segmentet og spiller en stor rolle i dagliglivet i distriktene. Vi har svært mange dyktige butikksjefer og medarbeidere og de skal ha all ære for de gode resultatene vi opplever. Det er svært hyggelig å dele ut disse prisene og feire våre beste butikksjefer, sier Ingjerd Vestengen, assisterende kjedesjef Coop Marked, Matkroken og Coop Prix.

- Årets Butikk 2016 tildeles butikken med best nøkkeltall. Her teller både omsetningsvekst, resultat og resultater i vår årlige Kundeundersøkelse. I tillegg teller IK-mat inn. Nivået var svært høyt i år, og det er en stor ære både å bli nominert og selvfølgelig å vinne, sier Vestengen.