- Butikk er viktig for hyttefolk

Nærbutikken er viktig både for hyttekunder og fastboende. - Å ha en nærbutikk betyr nesten alt. Her finner vi stort sett det vi trenger, sier Øystein Hoffart på Sørburøy på Frøya i Sør-Trøndelag.

Øystein Hoffart butikk sørburøy øypatrulje.jpg

STAMKUNDE: Øystein Hoffart er feriegjest på Sørburøy, men er bevisst på å handle på nærbutikken. Foto: Cecilie Brurok, Hitra-Frøya

Butikken på Sørburøy er en av mange små utkantbutikker som kjemper hardt for å overleve. Men 30-40 fastboende er det vanskelig å få en lønnsom drift.

Butikken har åpent noen timer hver dag unntatt onsdag og søndag. Den lille kaffikroken er et sosialt samlingspunkt på øya.

Øystein Hoffart er en av de trofaste kundene, selv om han ikke er blant de fastboende. For 12 år siden kom kona over en annonse om et hus til salgs på Sørburøy.  De dro utover og falt pladask for øya.

- Dette er et paradis, sier han til lokalavisa Hitra-Frøya.

Nå bruker de Sørburøy som feriested og her så ofte det lar seg gjøre.

- Å ha en nærbutikk på Sørburøy betyr nesten alt. Her finner vi stort sett det vi trenger, sier han.

-  Det hadde vært tungvint om de ikke hadde hatt butikk-tilbud her. Vi som ferierende hadde klart oss, men de fastboende måtte da ha bestilt matvarer med båten. Vi handler konsekvent lokalt når vi er på Surbørøy ogoppfordrer alle som er innom til å bruke butikken, sier Øystein Hoffart.