Dette er «Årets bokhandel»

Verdens nordligste bokhandel, Nordkyn bok og papir AS, har fått prisen «Årets bokhandel» for 2017. Gullboken blir hvert år delt ut av Den norske forleggerforeningen.

Nordkyn bok og papir 1.jpg

KJØLLEFJORD: Bokhandelen i Kjøllefjord en ekte distriktsbokhandel.

Nordkyn bok og papir holder til i Kjøllefjord i Finnmark og bokhandler Gøril Søndrol har i mange år vært aktivt med i Merkur Bok.

Juryen legger vekt på at bokhandelen i Kjøllefjord har en viktig posisjon i lokalsamfunnet. Bokhandler Gøril Søndrol er med sitt imponerende engasjement, fagkunnskap og formidlingsevne med på å tilrettelegge for økt interesse og oppmerksomhet rundt litteratur og lesing

- Gøril Søndrol et kulturelt lyspunkt med et godt og bredt utvalg bøker i en bygd med knapt 1000 innbyggere ved «verdens ende», sier juryen som har vurdert alle landets bokhandler.

LES MER: Verdens nordligste bokhandel

Juryen underbygger prisen med ord av Stine Akselsen, ordføreren i Lebesby kommune:

- Bokhandelen til Gøril Søndrol er en kulturbedrift som betyr langt mer for Kjøllefjord enn man skulle tro. Dette er en kulturnæringsbedrift som skaper attraktivitet i samfunnet og er en viktig kunnskapsarena, sier hun.

Gøril Søndrol.jpg

ILDSJEL: Bokhandler Gøril Søndrol blir omtalt som en ildsjel i lokalsamfunnet.

I tillegg til et godt utvalg med bøker selger Nordkyn bok og papir både leketøy, gaver, smykker, kaffe og interiør.  Gøril blir omtalt som en institusjon i bygda, en ildsjel som setter i gang bokbad, lesesirkler og kulturelle møtesteder på et sted som ikke er vant til det lille ekstra.

Bokhandelen i Kjøllefjord har vært med i Merkur Bok siden starten og deltar aktivt i Merkurs nettverk for distriktsbokhandlere.

YOUTUBE: Se improvisert reklamevideo – med glimt i øyet