Merkur-programmet  ›  Aktuelt  ›  Dette er «Årets bokhandel»
Bokhandel. Foto.
KJØLLEFJORD: Bokhandelen i Kjøllefjord en ekte distriktsbokhandel.

Dette er «Årets bokhandel»

15. november 2017

Verdens nordligste bokhandel, Nordkyn bok og papir AS i Finnmark, har blitt «Årets bokhandel» for 2017. Gullboken, som prisen heter, blir hvert år delt ut av Den norske forleggerforeningen.

Nordkyn bok og papir holder til i Kjøllefjord i Finnmark og bokhandler Gøril Søndrol har i mange år vært aktivt med i Merkur Bok.

Juryen legger vekt på at bokhandelen i Kjøllefjord har en viktig posisjon i lokalsamfunnet. Bokhandler Gøril Søndrol er med sitt imponerende engasjement, fagkunnskap og formidlingsevne med på å tilrettelegge for økt interesse og oppmerksomhet rundt litteratur og lesing

– Gøril Søndrol et kulturelt lyspunkt med et godt og bredt utvalg bøker i en bygd med knapt 1000 innbyggere ved «verdens ende», sier juryen som har vurdert alle landets bokhandler.

Juryen underbygger prisen med ord av Stine Akselsen, ordføreren i Lebesby kommune:

– Bokhandelen til Gøril Søndrol er en kulturbedrift som betyr langt mer for Kjøllefjord enn man skulle tro. Dette er en kulturnæringsbedrift som skaper attraktivitet i samfunnet og er en viktig kunnskapsarena, sier hun.

Gøril Søndrol.jpg
ILDSJEL: Bokhandler Gøril Søndrol blir omtalt som en ildsjel i lokalsamfunnet.

I tillegg til et godt utvalg med bøker selger Nordkyn bok og papir både leketøy, gaver, smykker, kaffe og interiør.  Gøril blir omtalt som en institusjon i bygda, en ildsjel som setter i gang bokbad, lesesirkler og kulturelle møtesteder på et sted som ikke er vant til det lille ekstra.

Bokhandelen i Kjøllefjord har vært med i Merkur Bok siden starten og deltar aktivt i Merkurs nettverk for distriktsbokhandlere.

YOUTUBE: Se improvisert reklamevideo – med glimt i øyet