Merkur-programmet  ›  Aktuelt  ›  Nordmela årets nærbutikk i Nordland
3 personar med blomst og diplom.
PRISVINNER: Jeanett Alsos Olsen og Hans-Erik Olsen fikk pris for beste nærbutikk i Nordland. Prisen ble utdelt av Merkur-rådgiver Per Kjetil Jørgensen (t.v).

Nordmela årets nærbutikk i Nordland

10. mai 2017

Nordmela Landhandleri & Kafé på Andøya er kåret til Årets nærbutikk i Nordland. Butikken som ble etablert for to år siden, har opplevd en kraftig vekst og er blitt et unikt samlingspunkt for lokalsamfunnet.

Daglig leder Jeanett Alsos Olsen og styreleder Hans-Erik Olsen mottok prisen på Merkur-programmets kjøpmanns-konferanse i Bodø onsdag kveld. Prisen ble utdelt av rådgiver Per Kjetil Jørgensen i det statlige Merkur-programmet for utvikling av distriktsbutikker.

Nordmela var helt uten dagligvare-tilbud i tre år, før den nye butikken kom på plass, med god støtte fra lokalsamfunnet og Merkur. Butikken er en del av Snarkjøp-kjeden.

Under prisoverrekkelsen ble det også lest opp en hilsen fra kommunalminister Jan Tore Sanner til nærbutikken på Nordmela.

Fikk optimismen tilbake

Fiskeværet på yttersia av Andøya har bare 110 innbyggere. Bygda ble rammet av pessimisme da den gamle butikken ble nedlagt i 2012. Nå er optimismen tilbake, folketallet er stigende og butikken er i ferd med å bli en motor i lokalsamfunnet.

– Butikken på Nordmela har blitt en god og populær nærbutikk for sitt lokalsamfunn. Butikken har en trivelig kafe som er en sosial møteplass som er av stor betydning for bygda og dens samhold. Her møtes bygdas befolkning til en prat over en kopp kaffe og en matbit, heter det i begrunnelsen for utmerkingen.

– Butikken kjennetegnes ved godt teamwork som skaper god atmosfære i lokalene slik at kunder trives og i økende grad benytter butikken, blir det også sagt.

Spennende vareutvalg

Butikken leverer et vareutvalg som er tilpasset det lokalsamfunn den er en del av. Butikken tilbyr både fersk sjømat, delikatesse-produkt og lokale matvarer og håndverksprodukt.

Bygda har omfavnet de nye drivereog omsetningen er økt sterkt. Blant annet kommer flere kunder et godt stykke vei for å handle butikkens produkter. Butikken er utformet med et interiør som er sjarmerende og skaper en helt spesiell atmosfære.

LES MER: Nærbutikk med egen fiskedisk