Merkur-programmet  ›  Aktuelt  ›  Vasket hele butikken på dugnad
person som vasker i butikk. Foto.
GRUNDIG VASK: Liv Anita Haugerøy og elleve andre stilte villig opp på vaske-dugnad. Foto: Birger Aarmo: Namdalsavisa

Vasket hele butikken på dugnad

7. februar 2017

Dugnadsånden lever fortsatt i beste velgående – i hvert fall på små bygdebutikker. På Kongsmoen i Nord-Trøndelag stilte 12 menn og kvinner opp for rundvaske nærbutikken som de er så glade i.

Det er ingen ting å si på dugnadsviljen når tolv damer og herrer frivillig stiller på rundvasking av nærbutikken rett etter jul, skriver Namdals-Avisa i en stor reportasje fra Coop Kongsmoen på Høylandet.

Nærbutikken er viktig for folk på bygda. Uten den er det ikke mye igjen. Det skjønner folket på Kongsmoen, og når butikken må ha hjelp, så stiller man opp på dugnad.

LES NAMDALSAVISA: Viser at de er glade i butikken sin

Gjør mye på dugnad

Butikken på Kongsmoen en aktivt med i Merkur-programmet for utvikling av distriktsbutikker. Her er bygdefolket vant med å ta et tak, enten det gjelder maling, rydding, bygging eller snømåking.

Da de jobbet dugnad med den årlige varetellinga, så de at det også var behov for en skikkelig og grundig rundvask. Når du bare har en person på jobb på nærbutikken til enhver tid, blir det ikke tid til skikkelig rengjøring.

12 personer meldte seg på til vaske-dugnaden. Arbeidet gikk unna med liv og lyst.

– Folk stiller opp for nærbutikken sin. Det er nesten litt rørende, sier bestyrer på Coop marked Kongsmoen, Janne Lona, til Namdals-Avisa.

Imponert over innsatsen

Hun både administrerte og stekte vafler. For vafler hører med når det er dugnad.

Styreleder i Merkur-programmet, Inge Ryan, er imponert, men slett ikke overrasket over at folket på Kongsmoen vasker butikk på dugnad.

– De viser gang på gang at de er glade i nærbutikken sin. Uansett hva det er, så stille de opp. Det er veldig viktig for et lokalsamfunn å ta vare på butikker som den på Kongsmoen, sier han til avisa.