Merkur-butikker til topps hos Coop

Coop Marked Brekken på Røros og Matkroken Rebbenes i Tromsø ble kåret til Årets butikker på Coop sitt butikksjefmøte på Gardermoen. Begge vinnerne deltar i Merkur-programmet for utvikling av distriktsbutikker.

Coop beste butikksjefer.jpg

VINNERENE: Kjedesjef Ingjerd Vestengen i Coop Marked (t.v.) sammen med Jonny Engvik fra Matkroken Rebbenes, Kjetil Bakke fra Matkroken Landåstorget, Kjetil Kvarteig fra Coop Marked Brekken og Aud Kirsten Fintland fra Coop Marked Tonstad.

De to butikkene var best i sine kjeder, i klassen for butikker med under 12 mill. kr. i omsetning. Coop delte også ut pris for butikker med over 12 mill. kr. Her gikk prisene til Coop Marked Tonstad og Matkroken Landåstorget.

Tildelingen skjedde på historiens første felles butikksjef-møte for Coop Marked og Matkroken, på Thon Hotel Oslo Airport.

Et høyt nivå

Årets butikk blir tildelt til den butikken med best nøkkeltall for det siste året. Her teller både omsetning, bruttofortjeneste, kostnader og kundetilfredshet.

- Nivået var svært høyt i år, og det er en stor ære både å bli nominert og selvsagt å vinne, sier kjedesjef Ingjerd Vestengen.

Prisen for Årets butikk består av et diplom, en glass-statuett og 30.000 kroner.

Hyllest til Ann-Kristin

Det var driftsleder Kjetil Kvarteig i Coop Røros som mottok prisen på vegne av Coop Marked Brekken i Røros.

– Denne prisen er en hyllest til tidligere butikksjef Ann-Kristin Kokkvold, som gikk bort tidligere i år, til hennes familie og de ansatte i butikken. Det er også en pris til hele bygda, som er flinke til å støtte opp om nærbutikken sin. Uten dem ville det ikke vært mulig å vinne prisen, sier Kvarteig til lokalavisen Arbeidets Rett.

Coop Marked Brekken får svært gode tilbakemeldinger på kundemålinger, og vokser stadig i omsetning. I 2015 hadde butikken en netto omsetning på 11,5 millioner kroner, og et resultat på 13 prosent.

Gammeldags kremmer

Coop Marked Brekken har en liten kafé, hvor bygdefolket samles til prat og kaffe hver eneste dag.

– Det er et trivelig sted, og en viktig møteplass for folk i bygda. Det er ikke den ting du ikke får i butikken, enten det er en skrue eller en rørdel – de har alt. Den er som en gammeldags kremmerbutikk, og folk går alltid ut derfra med mye mer enn man hadde tenkt å handle, sier Kvarteig.

Ble TV-kjendis

Matkroken Rebbenes i Tromsø fikk pris for en solid omsetningsøkning siste år. Rebbenes-øya har rundt 60 fastboende og butikken har slitt med betydelig handelslekkasje. Problemet er at mange på øya heller kjøper maten sin i Tromsø, før de tar ferja hjem fra jobben.

Kjøpmann Jonny Engvik inviterte i fjor til folkemøte for å høre med øyfolket om det var grunnlag for videre drift. Bakgrunnen var uroen rundt Matkrokens framtid. Etter dette har folk blitt mer bevisste på lokal handel og omsetningen har økt.

Butikken fikk stor publisitet da kjøpmannen deltok i TV2-programmet «Ramm og Tørnquist redder Norge».