Merkur-programmet  ›  Aktuelt  ›  Folkefest på «kommune-butikken»
Mang personer på kafé. Foto.
LIVLIG: Kaféen ved butikken blir det nye møtestedet på Rennebu. På åpningsdagen var det fullt hus og god stemning.  Foto: Jan Inge Flå, Oppdalingen

Folkefest på «kommune-butikken»

31. mars 2016

Bygdefolk og påske-gjester strømmet til den nye nærbutikken på Nerskogen, som er reist som et kommunalt næringsbygg. Nå får fastboende og hytte-eiere et helt annet service-tilbud, med både dagligvarebutikk og kafé.

Fredag før påske var det folkefest på Nerskogen Landhandel, med mye folk og god stemning både i butikklokalet og den nye kaféen.

Ordfører Ola Øie i Rennebu fikk æren av å åpne den nye butikken ved å hogge over tauet som var satt opp foran inngangsdøra. Han lot seg imponere over hvordan butikken nå framstår:

– Den er jo helt nydelig. Vareutvalget er stort, og det er tilpasset kundene. Jeg synes dette er utrolig positivt for hele kommunen, sier ordføreren Ola Øie til lokalavisen Oppdalingen.

Positiv kommune

Kjøpmann Toril Dullum Lund har hatt et svært godt samarbeid med Rennebu kommune for å få en ny og tidsmessig butikk på Rennebu. Kommunen satser stort på hyttebygging i Rennebu-området og har sett nødvendigheten av at bygda har et godt butikk-tilbud.

Kommunen har tatt opp et lån på 9,8 mill. kr for å føre opp butikk-bygget,  som har status som et kommunalt næringsbygg. Butikken skal betale husleie til kommunen. Det er en målsetting at butikken skal overta hele bygget når lånet er nedbetalt.

Hjelp fra Merkur

Butikken på Nerskogen har også fått 800.000 kr i støtte fra Merkur, fordelt på to år. I tillegg har butikken også benyttet seg av muligheten til bedrifts-rådgivning.

– Gode råd fra Merkur-konsulenten var til stor hjelp da vi skulle stake ut kursen videre og planlegge ny butikk, sier Torill Dullum Lund.

Altfor små lokaler

Nerskogen Landhandel har slitt med trange og upraktiske lokaler i flere år. Omsetningen er økende og påsken er høysesong. Derfor var det veldig viktig at den nye butikken kunne åpne før påske. Påske-trafikken er så viktig at butikken har valgt å holde åpent på alle helgedagene.

Den nye butikken er på 340 kvadratmeter, i tillegg kommer en kafé på 70 kvadratmeter med servering av både bakst og middag. Salgs-arealet tre-doblet og forholdene har blitt mye bedre både for kunder og ansatte. I forbindelse med innflyttingen har butikken også blitt omprofilert fra Nærbutikken til Joker.

– Vi ønsker å bidra til å utvikle Nerskogen og være en møteplass for alle, sa kjøpmann Torill Dullum Lund da hun presenterte nybygget på en Merkur-konferanse nylig.

SE REPORTASJEN: Avisen Oppdalingen har laget en bilde-reportasje fra åpningen