Populær lørdags-frokost på butikken

Nærbutikken står i sentrum når hele bygda samles til fest. Første helga i mars ble det arrangert Vangsvik Open på Senja, med aktiviteter både for små og store.  Lørdagen morgon var det frokost-servering på butikken, med brunost og varme klappkaker.

VANGSVIK: Tradisjonen tro var det fullt hus i nærbutikken i Vangsvik under frokost-serveringen.  Foto: Reidar Ingebrigtsen, Folkebladet.

Mange bygder har en helg i året det lokalsamfunnet samles til kultur-arrangement. Vangsvik i Senja har de siste fem årene hatt bygde-arrangement en helg i mars. I løpet av denne helga er det tilbud om alt fra konsert og  fortellerkveld til isfiske, kafé og friluftsgudstjeneste.

Klappkaker med sirup

Lørdag morgon er det frokost-servering i lokalbutikken. Da er det satt opp ekstra bord slik at så mange som mulig kan få plass mellom butikk-reolene.

Daglig leder Veronica Stensrud byr på lokale klappkaker med tradisjonelt pålegg, det vil si sirup eller brunost. Tre frivillige har tatt på seg jobben med å lage kaker og servere.  Kundene får også gratis kaffe og juice.

Det var fullt hus i på Joker Vangsvik da lokalavisen Folkebladet besøkte butikken for å lage reportasje om det populære arrangementet.

SE TV-INNSLAG: Troms Folkeblad har laget tv-reportasje fra butikken

Men det er ikke bare under Vangsvik Open at det er en liten kafé i nærbutikken. Butikken har noen kafébord stående permanent, og plassene er stort sett opptatt hver dag.

- Jeg skulle gjerne hatt plass til flere bord og stoler, sier butikksjef Veronica Stensrud til Folkebladet.

Stor dugnadsånd

– Hva synes du om at det er etablert et bygdearrangement som Vangsvik Open?

– Jeg synes det er helt fantastisk at alle – lag og foreninger og enkeltpersoner – alltid stiller opp når noen tar et initiativ til å skape liv og røre og økt trivsel i Vangsvik. Grunnen til det er at vi har så mange kreative og flotte mennesker i denne bygda. Det er derfor kjempeartig og lett å stelle i stand noe her. Dugnadsånden her er stor, så Vangsvik er en fantastisk flott bygd å bo i, understreker Veronica Stensrud.

KLAPPKAKER: Tradisjonen med klappkaer blir viderført på under butikk-frokosten.